مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش مقادیر سدیم، پتاسیم و کربوهیدرات های محلول به سطوح شوری ناشی از NaCl در گندم

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 147

چکیده

 در یک آزمایش گلخانه ای اثرات آبیاری با آب محتوی صفر, 2.5 و 5 گرم NaCl در لیتر بر روی غلظت سدیم, پتاسیم ساکارز و فروکتوز در برگهای ساقه اصلی سه رقم گندم اینیا, شعله و طبسی در دو هفته پس از گلدهی, در قالب یک آزمایش فاکتوریل بصورت بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتایج این آزمایش شوری غلظت ساکارز را در رقم طبسی افزایش و در ارقام اینیا و شعله کاهش داد, ولی تاثیری بر غلظت فروکتوز نداشت. نتایج آزمایش نشان داد که رقم اینیا فاقد توانایی تنظیم اسمزی در شرایط شوری است که در حالیکه ارقام شعله و طبسی که مقاومت نسبی بیشتری به تنش شوری داشتند تحت چنین شرایطی تنظیم اسمزی را نشان دادند. همچنین مشاهده شد که در رقم اینیا همبستگی منفی معنی داری بین غلظت ساکارز و سدیم برگ وجود دارد, در حالیکه همبستگی بین غلظت ساکارز و پتاسیم در این رقم مثبت و معنی دار بود. بین غلظت ساکارز و سدیم و همچنین غلظت ساکارز و پتاسیم در ارقام شعله و طبسی همبستگی معنی داری مشاهده نشد. با توجه به نتایج این آزمایش می توان گفت که برای انتخاب ارقام مقاوم به شوری در گندم نبایستی منحصرا به ارزیابی غلظت های سدیم و پتاسیم برگ اکتفا کرد و به نظر می رسد که ارزیابی مجموع غلظت ساکارز, فروکتوز و پتاسیم می تواند معیار مناسبتری برای انتخاب ارقام مقاوم به غلظت های نمک NaC1 در گیاه مذکور باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سی و سه مرده، عادل، سبک دست نودهی، منیژه، و پوستینی، کاظم. (1383). واکنش مقادیر سدیم, پتاسیم و کربوهیدرات های محلول به سطوح شوری ناشی از NaCl در گندم. دانش کشاورزی، 14(3)، 133-147. SID. https://sid.ir/paper/28761/fa

    Vancouver: کپی

    سی و سه مرده عادل، سبک دست نودهی منیژه، پوستینی کاظم. واکنش مقادیر سدیم, پتاسیم و کربوهیدرات های محلول به سطوح شوری ناشی از NaCl در گندم. دانش کشاورزی[Internet]. 1383؛14(3):133-147. Available from: https://sid.ir/paper/28761/fa

    IEEE: کپی

    عادل سی و سه مرده، منیژه سبک دست نودهی، و کاظم پوستینی، “واکنش مقادیر سدیم, پتاسیم و کربوهیدرات های محلول به سطوح شوری ناشی از NaCl در گندم،” دانش کشاورزی، vol. 14، no. 3، pp. 133–147، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button