مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دمای فرآیند بر کارایی اولترافیلتراسیون شیر

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 156

چکیده

 در این تحقیق اثر تغییرات دما در سه سطح 30, 40 و 50 درجه سانتیگراد بر رفتار دینامیکی شار تراویده, مقاومت هیدرولیکی کل و درصد دفع اجزا محلول شیر )پروتئین, چربی, لاکتوز, املاح و مواد جامد کل( مورد بررسی قرار گرفته است. برای انجام آزمایشات از یک سیستم پایلوتی اولترافیلتراسیون مجهز به مدول مارپیچ حلزونی با غشا پلی سولفن آمید استفاده شده است. استراتژی عملی سه مرحله ای بر مبنای مدل سه پارامتری مقاومت متوالی )لایه مرزی- جذب سطحی( برای تعیین انواع مقاومت های هیدرولیکی به کار گرفته شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که در هر یک از سطوح دمای فرآیند, شار تراویده با گذشت زمان عملیات, به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد, اما مقادیر شار اولیه و شار کاذب پایدار تنها در دامنه دمایی 30-40oc افزایش یافته و افزایش بیشتر دما تاثیر چندانی بر شارها نمی گذارد. مقاومت هیدرولیکی کل در همه سطوح دما با گذشت زمان فرآیند, افزایش نشان داد. همچنین با افزایش دمای فرآیند, مقاومت های هیدرولیکی کل و گرفتگی برگشت ناپذیر افزایش, مقاومت گرفتگی برگشت پذیر کاهش و مقاومت هیدرولیکی غشا بدون تغییر باقی ماند. داده ها در مورد درصد دفع ترکیبات شیر موید این مطلب است که درصد دفع پروتئین و چربی در هر سطح از دمای فرآیند, با گذشت زمان عملیات تقریبا ثابت می باشد, اما درصد دفع لاکتوز, املاح و مواد جامد کل شیر به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. در ضمن نتایج ثابت نمود که تغییرات دما تاثیر معنی داری بر درصد دفع هر یک از ترکیبات شیر در انتهای عملیات اولترافیلتراسیون شیر ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، سیدمحمدعلی. (1385). بررسی اثر دمای فرآیند بر کارایی اولترافیلتراسیون شیر. دانش کشاورزی، 16(3)، 145-156. SID. https://sid.ir/paper/28814/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی سیدمحمدعلی. بررسی اثر دمای فرآیند بر کارایی اولترافیلتراسیون شیر. دانش کشاورزی[Internet]. 1385؛16(3):145-156. Available from: https://sid.ir/paper/28814/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدعلی رضوی، “بررسی اثر دمای فرآیند بر کارایی اولترافیلتراسیون شیر،” دانش کشاورزی، vol. 16، no. 3، pp. 145–156، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button