مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,021
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آزمایشگاهی یک روش جدید برای برداشت نخود دیم

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 146

چکیده

 بعد از عرصه اولین کمباین ها به جامعه کشاورزی, همه ساله تغییراتی در اندام های داخلی آنها, جهت افزایش راندمان و عملکرد مزرعه ای ماشین بعمل امده است. یکی از ابداعات در این مورد عرضه دماغه (هد) خوشه چین است. در کمباین هایی که از این نوع دماغه استفاده کرده اند, سرعت پیشروی می تواند تا 10 کیلومتر بر ساعت افزایش یابد. در این مطالعه دستگاهی معرفی می شود که در آن برای انتقال محصول به کوبنده, به جای استفاده از زنجیر نقاله تغذیه, از عمل پرتابی انگشتی های خوشه چین و هم چنین نیروی باد ناشی از دوران گردنده خوشه چین استفاده شده است. عوامل متعددی بر میزان نیروهای یاد شده و به تبع ان انتقال مواد موثرند که در این طرح چهار عامل گشادگی دهانه ورودی دماغه (زاویه دهان ورودی), سرعت دورانی گردنده خوشه چین, نوع انگشتی و سطح خروجی کانال انتقال مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از اتمام ساخت دستگاه, هر کدام از عوامل یاد شده در 3 سطح و 4 تکرار در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی مورد آزمون و ارزیابی قرار گرفتند. آزمایشات در محل کارگاه ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت. جهت تغذیه محصول به دماغه (کمباین) از یک قاب به ابعاد 1×2 متر استفاده شد. محصول چیده شده از مزرعه در محل آزمایشگاه بر روی این قاب چیده می شد و با شروع آزمایش قاب به طرف دماغه حرکت می نمود تا محصول واقع بر روی آن توسط گردنده خوشه چین چیده شود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر هر چهار عامل بر میزان انتقال و ریزش محصول در سطح احتمالا 1% معنی دار بود در خصوص اثرات متقابل در ریزش نیز اثر متقابل نوع انگشتی با نوع کانال معنی دار شد. همه آثار متقابل ذکر شده از نوع تغییر در مقدار بودند و میزان تاثیر آنها در انتخاب ترکیب بهینه اندامها (دهانه ورودی, نوع انگشتی, سرعت دورانی گردنده و کانال) قابل چشم پوشی بود. پس از بررسی های بعمل آمده, سطح دوم انگشتی (مثلثی با زاویه راس 53 درجه) همراه با سطح سوم سرعت دورانی گردنده (75 رادیان بر ثانیه), سطح سوم کانال (نسبت 20/0 برای سطح خروجی به سطح ورودی) و سطح سوم زاویه دهانه ورودی (32 درجه نسبت به تصویر محور گردنده در جهت عقربه های ساعت) بعنوان ترکیب مناسب دستگاه حاضر جهت برداشت نخود به روش خوشه چینی پیشنهاد گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبداله پور، شمس اله، بهروزی لار، منصور، محتسبی، سیدسعید، و قمری، صلاح. (1385). ارزیابی آزمایشگاهی یک روش جدید برای برداشت نخود دیم. دانش کشاورزی، 16(1)، 133-146. SID. https://sid.ir/paper/28892/fa

    Vancouver: کپی

    عبداله پور شمس اله، بهروزی لار منصور، محتسبی سیدسعید، قمری صلاح. ارزیابی آزمایشگاهی یک روش جدید برای برداشت نخود دیم. دانش کشاورزی[Internet]. 1385؛16(1):133-146. Available from: https://sid.ir/paper/28892/fa

    IEEE: کپی

    شمس اله عبداله پور، منصور بهروزی لار، سیدسعید محتسبی، و صلاح قمری، “ارزیابی آزمایشگاهی یک روش جدید برای برداشت نخود دیم،” دانش کشاورزی، vol. 16، no. 1، pp. 133–146، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button