مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,390
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شوک حرارتی اولیه و مکمل ویتامین C و E بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 255 | صفحه پایان 264

چکیده

 به منظور بررسی اثر شوک حرارتی اولیه همراه با افزودن مکمل ویتامینی C  و E در کاهش استرس گرمایی, از 576 قطعه جوجه سویه راس استفاده شد. در ابتدا جوجه ها به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در سن 5 روزگی یک گروه شوک حرارتی (ºC 1 ± 36) را به مدت 48 ساعت تجربه کردند. سپس همه پرندگان تا سن 35 روزگی در شرایط معمولی پرورش داده شدند. از سن 35 روزگی مکمل های ویتامینی شامل ویتامین C (250 میلیگرم اسید اسکوربیک به ازای هر کیلو گرم جیره), ویتامین E (250 میلیگرم a – توکوفرول استات به ازای هر کیلوگرم جیره) و یا ترکیبی از هر دو ویتامین (به همان میزان ویتامین C و ویتامین E) تا پایان دوره (49 روزگی) به پرنده های هر گروه داده شد. در طی دو هفته پایانی (هفته های ششم و هفتم ) آزمایش, همه جوجه ها به مدت 6 ساعت در روز تحت تنش گرمایی مجدد (ºC 1 ± 31) قرار گرفتند. افزودن مکمل ویتامینی به خصوص ویتامین C در طی دو هفته اخر و در طی دوره تنش گرمایی دوم بطور معنی داری سبب بهبود خوراک مصرفی (0.01>P) افزایش وزن روزانه (0.05>P) و وزن سینه (0.05>P) شد. حال آنکه تاثیر مکمل ویتامین E تنها بر خوراک مصرفی معنی دار بود (0.05>P). این آزمایش نشان داد که اعمال شوک حرارتی اولیه در 6 – 5 روزگی و استفاده از مکمل ویتامینی C و یا مخلوط با ویتامین E می تواند منجر به بهبود عملکرد پرنده در شرایط تنش گرمایی شود. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روشنی، اسماعیل، طهماسبی، عبدالمنصور، تقی زاده، اکبر، و ولی زاده، مصطفی. (1385). شوک حرارتی اولیه و مکمل ویتامین C و E بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی. دانش کشاورزی، 16(1)، 255-264. SID. https://sid.ir/paper/28894/fa

    Vancouver: کپی

    روشنی اسماعیل، طهماسبی عبدالمنصور، تقی زاده اکبر، ولی زاده مصطفی. شوک حرارتی اولیه و مکمل ویتامین C و E بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی. دانش کشاورزی[Internet]. 1385؛16(1):255-264. Available from: https://sid.ir/paper/28894/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل روشنی، عبدالمنصور طهماسبی، اکبر تقی زاده، و مصطفی ولی زاده، “شوک حرارتی اولیه و مکمل ویتامین C و E بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی،” دانش کشاورزی، vol. 16، no. 1، pp. 255–264، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28894/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button