مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,101
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص های گزینشی در ارقام بادام زمینی

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 147

چکیده

 به منظور مطالعه و ارزیابی شاخص های گزینشی در ارقام بادام زمینی آزمایشی در سال 1385 با 39 رقم بادام زمینی در مزرعه پژوهشی موسسه تحقیقات توتون بصورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. با کمک تجزیه رگرسیون گام به گام برای عملکرد روغن, صفات درصد روغن, نسبت وزن دانه به غلاف, وزن یکصد غلاف و تعداد دانه در غلاف برای تشکیل شاخص های گزینشی انتخاب شدند. در این پژوهش دو نوع شاخص گزینشی پایه و بهینه بکار برده شد. ارزش های اقتصادی مورد استفاده در ایجاد شاخص ها شامل مقادیر واحد [1], همبستگی های فنوتیپی [rp] و ژنتیکی [rg], ضرایب اثرات مستقیم تجزیه علیت, وراثت پذیری عمومی صفات و ضرایب عاملی موجود در عامل اول تجزیه به عامل ها بودند. مقایسه کارآیی شاخص های محاسبه شده نشان داد که به طور کلی شاخص های بهینه محاسبه شده نسبت به شاخص های پایه دارای پیشرفت ژنتیکی بیشتر و همبستگی بالاتری با ارزش اصلاحی می باشند. با این حال از شاخص های پایه به دلیل نزدیک بودن مقادیر پیشرفت ژنتیکی آن ها با شاخص های بهینه و همچنین سهولت محاسبه می توان استفاده کرد. در بین شاخص های پایه و بهینه, شاخص های محاسبه شده بر اساس ضرایب نسبی اقتصادی واحد [1] و ضرایب عاملی, عملکرد روغن بادام زمینی را بهبود بخشیدند و با توجه به شاخص های محاسبه شده ارقام 25 (ICGV 92118), 17 (ICGV 92040) و (ICGV 93134) 20 به عنوان برترین ارقام انتخاب شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صفری، پرویز، هنرنژاد، رحیم، و اصفهانی، مسعود. (1387). ارزیابی شاخص های گزینشی در ارقام بادام زمینی. دانش کشاورزی، 18(3)، 137-147. SID. https://sid.ir/paper/28931/fa

    Vancouver: کپی

    صفری پرویز، هنرنژاد رحیم، اصفهانی مسعود. ارزیابی شاخص های گزینشی در ارقام بادام زمینی. دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(3):137-147. Available from: https://sid.ir/paper/28931/fa

    IEEE: کپی

    پرویز صفری، رحیم هنرنژاد، و مسعود اصفهانی، “ارزیابی شاخص های گزینشی در ارقام بادام زمینی،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 3، pp. 137–147، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28931/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button