مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

986
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان مقاومت ارقام مختلف پیاز (.Allium cepa L) به عوامل بیماری پوسیدگی ریشه و طبق پیاز (.Fusarium spp)

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 103

چکیده

 در چند سال اخیر خسارت ناشی از قارچهای عامل پوسیدگی ریشه و طبق پیاز در بعضی از مزارع استان آذربایجان شرقی افزایش یافته و بیماری حاصله از آنها موجب نابودی حدود 50 درصد محصول در برخی از مزارع شده است. جهت بررسی میزان مقاومت نسبی چهار رقم پیاز (قرمز, آذرشهر, قولی قیسای زنجان, زرد اسپانیایی و هندی) در مقابل قارچهای عامل پوسیدگی ریشه و طبق پیاز (F. oxysporum F.solani F.equiseti) پیازهای آلوده در مزارع پیاز حومه استان آذربایجان شرقی جدا و خالص سازی شده بود, از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در گلدان استفاده شد. بررسی در مرحله گیاهچه و گیاهان مسن پیاز انجام گرفت. در هر دو مرحله , آلودگی میزبان توسط گونه F.oxysporum در سطح احتمال %1 بطور معنی داری نسبت به دو گونه دیگر (F.solani F.equiseti) بیشتر بود و بین دو گونه اخیر از لحاظ آماری اختلاف معنی دار وجود نداشت. اثر متقابل رقم پیاز × گونه های عامل بیماری معنی دار نبود. ارقام از لحاظ آلودگی در مرحله گیاهچه واکنش غیر معنی دار ولی در مرحله گیاهان مسن واکنش معنی دار نشان دادند.از آنجا که رقم هندی بیشترین ریشه را تولید می کند و تولید ریشه زیاد می تواند عاملی برای مقاومت در برابر فوزاریوم باشد, از این نظر این رقم نسبت به سه رقم دیگر از مزیت بیشتر در مورد مقاومت به عوامل بیماری پوسیدگی ریشه و طبق پیاز برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پیغامی، ابراهیم، مسیحا، سیروس، ولی زاده، مصطفی، و صمدی، عزیز. (1380). بررسی میزان مقاومت ارقام مختلف پیاز (.Allium cepa L) به عوامل بیماری پوسیدگی ریشه و طبق پیاز (.Fusarium spp). دانش کشاورزی، 11(3)، 101-103. SID. https://sid.ir/paper/28949/fa

    Vancouver: کپی

    پیغامی ابراهیم، مسیحا سیروس، ولی زاده مصطفی، صمدی عزیز. بررسی میزان مقاومت ارقام مختلف پیاز (.Allium cepa L) به عوامل بیماری پوسیدگی ریشه و طبق پیاز (.Fusarium spp). دانش کشاورزی[Internet]. 1380؛11(3):101-103. Available from: https://sid.ir/paper/28949/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم پیغامی، سیروس مسیحا، مصطفی ولی زاده، و عزیز صمدی، “بررسی میزان مقاومت ارقام مختلف پیاز (.Allium cepa L) به عوامل بیماری پوسیدگی ریشه و طبق پیاز (.Fusarium spp)،” دانش کشاورزی، vol. 11، no. 3، pp. 101–103، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28949/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button