مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,036
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد و روابط بین برخی خصوصیات پیاز خوراکی در نه توده بومی ایران و یک رقم خارجی

صفحات

 صفحه شروع 211 | صفحه پایان 225

چکیده

 به منظور بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد نه توده پیاز بومی جمع آوری شده از نقاط مختلف کشور (شامل توده های سفید قم, سفید کاشان, قرمز آذرشهر, دریاچه اصفهان, طارم, قرمز کازرون, کوار, سفید ابرکوه و هوراند) و یک رقم خارجی (یلو سوییت اسپانیش) به همراه بذرهای حاصل از یک مرحله انتخاب دسته جمعی هر توده و رقم خارجی (به جز توده هوراند) آزمایش با 19 تیمار و چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1379 به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که یک بار گزینش, بر صفات مورد مطالعه شامل عملکرد پیاز در هکتار و درصد پیازهای آلوده, ناخالص, میخی (پیازهایی که دارای گردن ضخیم و تو پر هستند), و دو یا چند قلو تاثیر معنی داری ندارد. بین ژنوتیپ های مورد آزمایش از نظر صفات اندازه گیری شده تنوع قابل ملاحظه ای مشاهده شد. در بین توده های اولیه پیازدهی در توده کوار زودتر و در توده طارم دیرتر شروع گردید. رقم یلو سوییت اسپانیش بزرگترین و توده طارم کوچکترین نسبت پیازدهی را داشتند. توده کوار کمترین و توده طارم بیشترین درصد پیازهای میخی را دارا بودند. توده قرمز کازرون بالاترین عملکرد در هکتار را دارا بود, لیکن با توده های سفید قم, قرمز آذرشهر, سفید ابرکوه و رقم یلو سوییت اسپانیش تفاوت معنی داری نشان نداد. رقم یلو سوییت اسپانیش دارای کمترین و توده سفید قم دارای بیشترین درصد پیازهای دو یا چند قلو بودند. نتایج مربوط به برآورد ضرایب همبستگی بین صفات نشان داد که نسبت پیازدهی با تعداد روز تا شروع پیازدهی, تعداد کل برگ در بوته و ارتفاع بوته همبستگی منفی و معنی داری دارد. همبستگی مثبت عملکرد پیاز در هکتار با وزن تر بوته نیز مشاهده شد. توده های اولیه بر اساس تجزیه خوشه ای در سه گروه قرار گرفتند. با توجه به دسترس به داده های دو سال قبل تجزیه مرکب برای عملکرد پیاز نیز انجام شد. بر اساس این تجزیه مرکب, بالاترین عملکرد پیاز در هکتار در توده سفید ابرکوه بود. همچنین این توده نسبت به سایر توده ها از پایداری عملکرد بیشتری برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی پور، مهین، مسیحا، سیروس، مطلبی آذر، علیرضا، و مبلی، مصطفی. (1384). ارزیابی عملکرد و روابط بین برخی خصوصیات پیاز خوراکی در نه توده بومی ایران و یک رقم خارجی . دانش کشاورزی، 15(4)، 211-225. SID. https://sid.ir/paper/28952/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی پور مهین، مسیحا سیروس، مطلبی آذر علیرضا، مبلی مصطفی. ارزیابی عملکرد و روابط بین برخی خصوصیات پیاز خوراکی در نه توده بومی ایران و یک رقم خارجی . دانش کشاورزی[Internet]. 1384؛15(4):211-225. Available from: https://sid.ir/paper/28952/fa

    IEEE: کپی

    مهین رفیعی پور، سیروس مسیحا، علیرضا مطلبی آذر، و مصطفی مبلی، “ارزیابی عملکرد و روابط بین برخی خصوصیات پیاز خوراکی در نه توده بومی ایران و یک رقم خارجی ،” دانش کشاورزی، vol. 15، no. 4، pp. 211–225، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28952/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button