مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,008
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب پذیری و نوع عمل ژن در صفات تعیین کننده کیفیت در برنج (Oryza sativa)

صفحات

 صفحه شروع 253 | صفحه پایان 267

چکیده

 هشت رقم ایرانی و خارجی به صورت طرح دای آلل یک طرفه تلاقی داده شده و والدین تلاقی ها به همراه نتایج F1 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار کشت شدند, پس از برداشت و هنگامی که رطوبت بذور به %14 رسید صفات مرتبط با کیفیت دانه مانند مقدار آمیلوز, دمای ژلاتینی شدن, غلظت ژل, طول دانه, عرض دانه, نسبت طول به عرض دانه اندازه گیری شدند. تجزیه واریانس داده ها حاکی از تفاوت معنی دار بین ژنوتیپ ها از نظر صفات مورد بررسی بود. هم چنین معنی دار بودن ترکیب پذیری عمومی و خصوصی در این ژنوتیپ ها حاکی از وجود اثرات افزایشی و غیر افزایشی در کنترل صفات تعیین کننده کیفیت می باشد. در کنترل ژنتیکی صفات میزان آمیلوز و دمای ژلاتینی شدن سهم اثرات افزایشی بسیار بالا بود. به نظر می رسد گزینش برای اصلاح این صفات در جمعیت ها با توجه به سهم نسبتا بالای اثر افزایشی ژن ها میسر باشد. صفت عرض دانه بیشتر تحت کنترل اثر غیر افزایشی ژن ها بوده و تحلیل گرافیکی نیز حاکی از وجود اثرات فوق غالبیت در کنترل این صفت بود. صفات غلظت ژل, طول دانه و نسبت طول به عرض دانه تحت کنترل اثرات افزایشی و غیر افزایشی بوده و سهم واریانس افزایشی در کنترل این صفات بیشتر از سهم واریانس غیر افزایشی به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، مریم، هنرنژاد، رحیم، و ترنگ، علیرضا. (1384). بررسی ترکیب پذیری و نوع عمل ژن در صفات تعیین کننده کیفیت در برنج (Oryza sativa). دانش کشاورزی، 15(4)، 253-267. SID. https://sid.ir/paper/28963/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی مریم، هنرنژاد رحیم، ترنگ علیرضا. بررسی ترکیب پذیری و نوع عمل ژن در صفات تعیین کننده کیفیت در برنج (Oryza sativa). دانش کشاورزی[Internet]. 1384؛15(4):253-267. Available from: https://sid.ir/paper/28963/fa

    IEEE: کپی

    مریم حسینی، رحیم هنرنژاد، و علیرضا ترنگ، “بررسی ترکیب پذیری و نوع عمل ژن در صفات تعیین کننده کیفیت در برنج (Oryza sativa)،” دانش کشاورزی، vol. 15، no. 4، pp. 253–267، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button