مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,047
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر هدایت الکتریکی محلول های غذایی روی رشد رویشی، غلظت و ترکیبات اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita var officinalis) در آبکشت

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 52

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر هدایت الکتریکی (EC) محلول غذایی بر روی رشد و نمو, غلظت و ترکیب اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita var officinalis) و نیز معرفی فرمول غذایی مناسب, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار سطح EC محلول غذایی5.6) و 2.8, 1.4, 0.7 دسی زیمنس بر متر( و در سه تکرار در محیط کشت آبکشت انجام گرفت. بر اساس نتایج این آزمایش رشد و نمو گیاه, شامل وزن تر و خشک به طور معنی داری تحت تاثیر EC محلول غذایی قرار گرفت (P≤0.01). بیشترین وزن تر و خشک بوته در تیمار EC1.4 اتفاق افتاد. در تیمار EC5.6, کاهش 40 درصدی در بیوماس بوته نسبت به تیمار EC1.4 مشاهده شد. تاثیر EC محلول غذایی بر روی غلظت فسفر و پتاسیم برگ ها معنی دار (P≤0.05), ولی بر غلظت نیتروژن معنی دار نبود. درصد اسانس نیز به طور معنی داری تحت تاثیر EC قرار گرفت (P≤0.05). بیشترین درصد اسانس در تیمار EC1.4 و کمترین آن در تیمارهای EC5.6 و EC0.7 مشاهده گردید. عمده ترین ترکیبات اسانس در تمامی تیمارها شامل منتون ,منتول و منتوفوران بود. روند تغییرات ترکیبات اسانس در تیمارها متفاوت بودند. منتون از تیمار EC1.4 به بعد روندی کاهشی ولی منتول و پولگون روندی افزایشی داشتند. به علاوه با افزایش EC محلول غذایی ترکیبات سزکوئی ترپن, نظیر بتاکاریوفیلن و بتاکوببن در اسانس افزایش یافت. بر اساس نتایج به دست آمده EC محلول غذایی 1.4 دسی زیمنس بر متر را در آبکشت می توان برای تولید نعناع فلفلی بکار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظری دلجو، محمدجواد، طباطبایی، سیدجلال، و زهتاب سلماسی، سعید. (1386). تاثیر هدایت الکتریکی محلول های غذایی روی رشد رویشی, غلظت و ترکیبات اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita var officinalis) در آبکشت. دانش کشاورزی، 17(4)، 43-52. SID. https://sid.ir/paper/28999/fa

    Vancouver: کپی

    نظری دلجو محمدجواد، طباطبایی سیدجلال، زهتاب سلماسی سعید. تاثیر هدایت الکتریکی محلول های غذایی روی رشد رویشی, غلظت و ترکیبات اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita var officinalis) در آبکشت. دانش کشاورزی[Internet]. 1386؛17(4):43-52. Available from: https://sid.ir/paper/28999/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد نظری دلجو، سیدجلال طباطبایی، و سعید زهتاب سلماسی، “تاثیر هدایت الکتریکی محلول های غذایی روی رشد رویشی, غلظت و ترکیبات اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita var officinalis) در آبکشت،” دانش کشاورزی، vol. 17، no. 4، pp. 43–52، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button