مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر ترکیبات فنلی چند رقم گندم (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 104

چکیده

 کنترل علف های هرز, توسط گیاهان محصول ده در سال های اخیر مورد توجه زیادی واقع شده است. غلظت مواد اللوشیمیایی و برهم کنش های اللوپاتیک تحت تاثیر شرایط تنشی محیطی قرار می گیرند. گندم دارای ترکیبات فنلی است که در اللوپاتی وارد عمل می شوند. این مطالعه به منظور بررسی اثر تنش نمک در غلظت های صفر, 100, 150, 50 و 200 میلی مولار کلرید سدیم بر ترکیبات فنلی سه رقم گندم نان (پاستور, تجن و زاگرس) و یک رقم گندم ماکارونی (آریا) صورت گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده میزان ترکیبات فنلی برگ و ریشه گندم با افزایش غلظت نمک تا 100 میلی مولار کاهش یافت. البته رقم آریا از این قاعده مستثنی بود. با افزایش غلظت نمک به 200 میلی مولار میزان ترکیبات فنلی به جز در رقم تجن افزایش یافت. بررسی کروماتوگرام عصاره الکلی برگ و ریشه به روش کروماتوگرافی لایه نازک نشان داد با افزایش میزان ترکیبات فنلی تعداد آن ترکیبات نیز افزایش می یابد. در مجموع می توان اظهار داشت که تنش نمک کلرید سدیم با تغییر در کمیت و کیفیت ترکیبات فنلی می تواند بر خواص اللوپاتیک گندم اثر بگذارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جهان تیغ، ام البنین، کیارستمی، خدیجه، و ناظم بکایی، زهرا. (1387). تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر ترکیبات فنلی چند رقم گندم (.Triticum aestivum L). دانش کشاورزی، 18(4)، 93-104. SID. https://sid.ir/paper/29048/fa

    Vancouver: کپی

    جهان تیغ ام البنین، کیارستمی خدیجه، ناظم بکایی زهرا. تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر ترکیبات فنلی چند رقم گندم (.Triticum aestivum L). دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(4):93-104. Available from: https://sid.ir/paper/29048/fa

    IEEE: کپی

    ام البنین جهان تیغ، خدیجه کیارستمی، و زهرا ناظم بکایی، “تاثیر تنش شوری (کلرید سدیم) بر ترکیبات فنلی چند رقم گندم (.Triticum aestivum L)،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 4، pp. 93–104، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29048/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button