مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,821
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آلودگی میکروبی بستنی های سنتی و آب میوه های دست ساز (آب هویج و شیر نارگیل) در واحدهای صنفی قنادی و آب میوه فروشی در تهران

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

چکیده

 به منظور تعیین میزان فراوانی آلودگی میکروبی بستنی های سنتی و آب میوه های دست ساز (آب هویج و شیر نارگیل) مطالعه ای مقطعی از تیرماه لغایت آبان ماه 1379 در منطقه تحت پوشش شهرداری منطقه 11 تهران انجام گرفته است. در این بررسی, نمونه ها از طریق انجام سرشماری و بصورت غیرتصادفی متوالی یک درمیان انتخاب شده اند و نتایج توسط نرم افزار Epi info مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که 75% بستنی های سنتی تهیه شده در واحدهای صنفی قنادی و 7/94% بستنی های سنتی تهیه شده در واحدهای صنفی آب میوه فروشی و 6/94% نمونه های آب هویج و 7/87% نمونه های شیر نارگیل دارای آلودگی میکروبی و غیر قابل مصرف بوده اند. همچنین در 84% واحدهای مورد بررسی اصول بهداشت فردی و 7/97% آنان اصول بهداشت لوازم کار و 2/87% آنان اصول بهداشت ساختمان و 4/56% آنان هم اصول بهداشت مواد غذایی را در تهیه محصول رعایت ننموده اند. بر اساس این مطالعه و مطالعات قبلی پیشنهاد می گردد که زمینه تهیه و تامین تکنولوژی مناسب برای صنایع تبدیلی و نگهداری مواد غذایی برای محصولاتی چون بستنی و آب میوه ها فراهم آید, تا از تولید و عرضه مواد غذایی, غیر صنعتی و دست ساز چون بستنی سنتی و آب میوه های شیر نارگیل و آب هویج جلوگیری گردد و از طرفی آموزش اجباری متصدیان تهیه و عرضه مواد غذایی در رابطه با رعایت بهداشت فردی, بهداشت اماکن و ساختمان, بهداشت لوازم کار و بهداشت مواد غذایی (مرتبط با نوع فعالیت) مورد بررسی و تاکید قرار گرفته و از ادامه فعالیت واحدهای صنفی که معیارهای بهسازی و بهداشتی در عرضه محصولات را رعایت نمی نمایند, جلوگیری گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جزایری، سیدابوالقاسم، صادقی پور، حمیدرضا، عفت پناه، محمد، مهرداد، رامین، نظری نیا، عبداله، و محسنی، محمدجواد. (1382). آلودگی میکروبی بستنی های سنتی و آب میوه های دست ساز (آب هویج و شیر نارگیل) در واحدهای صنفی قنادی و آب میوه فروشی در تهران. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 6(2)، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/29234/fa

Vancouver: کپی

جزایری سیدابوالقاسم، صادقی پور حمیدرضا، عفت پناه محمد، مهرداد رامین، نظری نیا عبداله، محسنی محمدجواد. آلودگی میکروبی بستنی های سنتی و آب میوه های دست ساز (آب هویج و شیر نارگیل) در واحدهای صنفی قنادی و آب میوه فروشی در تهران. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1382؛6(2):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/29234/fa

IEEE: کپی

سیدابوالقاسم جزایری، حمیدرضا صادقی پور، محمد عفت پناه، رامین مهرداد، عبداله نظری نیا، و محمدجواد محسنی، “آلودگی میکروبی بستنی های سنتی و آب میوه های دست ساز (آب هویج و شیر نارگیل) در واحدهای صنفی قنادی و آب میوه فروشی در تهران،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 6، no. 2، pp. 31–37، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29234/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button