مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

757
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط الگوهای غذایی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 مقدمه و هدف: الگوی غذایی مناسب, به عنوان یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی, نقشی مهم در کنترل و درمان بیماری دیابت دارد؛ براین اساس, مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی غذایی غالب و کیفیت زندگی بیماران دیابتی انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی, روی 110 بیمار دیابتی نوع 2 تحت پوشش کلینیک دیابت اهواز در سال 1391 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات, شامل پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و انتروپومتریک, پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی, پرسش نامه استاندارد کیفیت زندگی SF-36 و پرسش نامه استاندارد کیفیت زندگی اختصاصی بیماران دیابتی نوع 2 ADDQOL بودند. اطلاعات پس از جمع آوری, توسط نرم افزار 19 SPSSو با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و رگرسیون خطی چندمتغیره تجزیه وتحلیل شدند.نتایج: در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم, سنتی و پرپروتئین. الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتر وزن, BMI, درصد چربی و قند خون بیماران, مرتبط بود (P<0.05)؛ الگوی غذایی سالم, همچنین ارتباط مثبت معنی داری با شاخص های کیفیت زندگی (عملکرد جسمی, سلامت عمومی, انرژی و نشاط بیماران, اعتمادبه نفس, امید به آینده و آزادی عمل در خوردن) داشت؛ درمقابل, الگوی غذایی سنتی با کیفیت زندگی پایین تر بیماران, همراه بود (P<0.05).نتیجه گیری: اصلاح الگوی غذایی و پیروی از الگوی غذایی سالم با تاثیرگذاری مثبت بر شاخص های آنتروپومتریک, کنترل قند خون و افزایش اعتمادبه نفس و امید به آینده, باعث افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی خواهدشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدشاهی، مجید، شیرانی، فاطمه، الهی، سارا، قاسمی، شکوفه، علایی شهنی، مژده، و حیدری، فاطمه. (1393). بررسی ارتباط الگوهای غذایی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. دانشور پزشکی، 22(114)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/30411/fa

    Vancouver: کپی

    محمدشاهی مجید، شیرانی فاطمه، الهی سارا، قاسمی شکوفه، علایی شهنی مژده، حیدری فاطمه. بررسی ارتباط الگوهای غذایی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. دانشور پزشکی[Internet]. 1393؛22(114):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/30411/fa

    IEEE: کپی

    مجید محمدشاهی، فاطمه شیرانی، سارا الهی، شکوفه قاسمی، مژده علایی شهنی، و فاطمه حیدری، “بررسی ارتباط الگوهای غذایی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” دانشور پزشکی، vol. 22، no. 114، pp. 1–12، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30411/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button