مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز ‏استخوان موش به غضروف در کشت سه بعدی با استفاده از ژل آل‍‍‍ژینت

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 106

چکیده

 هدف: هدف از انجام این مطالعه کشت سه بعدی سلولهای بنیادی مزانشیمی موشی در داخل ژل آلژینت و بررسی تمایز به غضروف آن می باشد. روش بررسی: موشهای NMRI با سن تقریبی 6ـ4 هفته قربانی شدند و سلولهای مغز استخوان آنها با تراکم کم (به تعداد 500 سلول در هرخانه از ظروف 6 خانه ای) کشت شد. با انجام دو پاساژ متوالی, جمعیت خالصی از سلولهای فیبروبلاستی ظاهر شد. به منظور کشت سه بعدی و تمایز به غضروف, ده میلیون سلول حاصل از پاساژ دو, در ده میلی لیتر محلول آلژینت معلق شد و سوسپانسیون حاصل به ده قسمت مساوی تقسیم شد و در ظروف 12 خانه ای توزیع گردید. با استفاده از محلول کلرید کلسیم, سوسپانسیون سلولهای مزانشیمی به حالت ژل در آمد. به منظور تمایز به غضروف, محیط کندروژنیک حاوی10 نانو گرم فاکتور رشد TGF-B3 و 10 نانوگرم BMP-6 به ژل حاوی سلولهای مزانشیمی اضافه شد. در پایان مدت کشت (3 هفته), وقوع تمایز با بهره گیری از روشهای رنگ آمیزی اختصاصی تولوئیدن بلو, تکنیک RT-PCR و فراساختار مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: در کشت اولیه سلولهایی با مورفولوژی چند ضلعی, کشیده, پهن و دوکی مشاهده شد. با انجام اولین پاساژ, جمعیت نسبتا خالصی از سلولهای دوکی ظاهر شد و دومین پاساژ سبب شد تا به اندازه کافی سلول برای مرحله بعدی مطالعه فراهم شود. نتایج رنگ آمیزی تولوئیدن بلو نشان داد که سلولها در درون ژل در داخل ساختارهای شبه لاکونایی قرار گرفته اند و اطراف آنها, با مناطق متاکروماتیک احاطه شده است. ژل آلژنیت خود به حالت متاکروماتیک ظاهر شد. همچنین نتایج RT-PCR نشان داد که mRNA کلاژن تایپ II, X و aggrecan به میزان زیادی در سلولهای تمایز یافته تولید شده است. از طرفی بررسی برشهای ظریف حاکی از این بود که سلولهای تمایز یافته در مرکز کشت سه بعدی, دارای دستگاههای ترشحی رشد کرده بودند که بیانگر وضعیت نسبتا فعال آنها بود.  نتیجه گیری: سلولهای مزانشیمی موشی, در کشت سه بعدی در داخل ژل آلژینت, به راحتی فنوتیپ غضروف را کسب می نمایند. نکته جالب توجه این است که در پایان دوره تمایز, سلولها از لحاظ فراساختاری فعال به نظر می رسند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    باغبان اسلامی نژاد، محمدرضا، و تقی یار، لیلا. (1386). بررسی تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز ‏استخوان موش به غضروف در کشت سه بعدی با استفاده از ژل آل‍‍‍ژینت. مجله پزشکی کوثر، 12(2)، 97-106. SID. https://sid.ir/paper/32815/fa

    Vancouver: کپی

    باغبان اسلامی نژاد محمدرضا، تقی یار لیلا. بررسی تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز ‏استخوان موش به غضروف در کشت سه بعدی با استفاده از ژل آل‍‍‍ژینت. مجله پزشکی کوثر[Internet]. 1386؛12(2):97-106. Available from: https://sid.ir/paper/32815/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، و لیلا تقی یار، “بررسی تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز ‏استخوان موش به غضروف در کشت سه بعدی با استفاده از ژل آل‍‍‍ژینت،” مجله پزشکی کوثر، vol. 12، no. 2، pp. 97–106، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/32815/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button