مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 93

چکیده

 اهداف: هدف این مطالعه, بررسی شیرهای پاستوریزه از نظر آلودگی به آفلاتوکسین M1 و مقایسه محصول دو شرکت عمده تامین کننده لبنیات یکی از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران از نظر آلودگی به این مایکوتوکسین بود.مواد و روش ها: 50 نمونه شیر دو کارخانه لبنی, در دو فصل سرد (زمستان 1387) و گرم (تابستان 1388) به طور تصادفی انتخاب و میزان آفلاتوکسین M1 در آنها با استفاده از الایزای رقابتی اندازه گیری شد. اختلاف میانگین ها با استفاده از آزمون T استودنت در محیط نرم افزاری  INSTATAمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: %84 نمونه ها به میزان قابل اندازه گیری, آلوده به آفلاتوکسین M1 بودند. میانگین غلظت این مایکوتوکسین در کل نمونه ها 20.7±14.6 نانوگرم در لیتر و دامنه آن از 0 تا 63.4 نانوگرم در لیتر متغیر بود. میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 تنها در دو نمونه (%4), بالاتر از حد استاندارد ایران (50 نانوگرم در لیتر) قرار داشت. میانگین غلظت آفلاتوکسین M1 در محصولات شرکت یک (25.4±15.7) بیشتر از محصولات شرکت دو (15.4±11.6) بود (P<0.01). نمونه های زمستانی (31.2±15) شرکت یک نسبت به نمونه های تابستانی (18.5±14.2) آن شرکت آلودگی بیشتری داشتند (P<0.05).نتیجه گیری: شیوع بالای آلودگی با آفلاتوکسین M1 در نمونه های شیر پاستوریزه نگران کننده است و لزوم پیشگیری از ورود پیش ساز این سم (آفلاتوکسین B1) در خوراک دام های شیری و نیز لزوم نظارت بیشتر بر توزیع شیر را خاطر نشان می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ریاضی پور، مجید، توکلی، حمیدرضا، رزاقی ابیانه، مهدی، رفعتی، حسن، و صدرممتاز، محمدتقی. (1389). اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه. مجله پزشکی کوثر، 15(2)، 89-93. SID. https://sid.ir/paper/33059/fa

    Vancouver: کپی

    ریاضی پور مجید، توکلی حمیدرضا، رزاقی ابیانه مهدی، رفعتی حسن، صدرممتاز محمدتقی. اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه. مجله پزشکی کوثر[Internet]. 1389؛15(2):89-93. Available from: https://sid.ir/paper/33059/fa

    IEEE: کپی

    مجید ریاضی پور، حمیدرضا توکلی، مهدی رزاقی ابیانه، حسن رفعتی، و محمدتقی صدرممتاز، “اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه،” مجله پزشکی کوثر، vol. 15، no. 2، pp. 89–93، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/33059/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button