مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,098
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر رژیم خوراکی روغن ماهی و ذرت بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون در موش صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه: اثرات ویژه اسیدهای چرب غیر اشباع امگا3 و امگا6 بر روی برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون مورد بحث می باشد. بنابراین ما در مطالعه حاضر اثرات مصرف روغن ماهی (غنی از امگا3) و روغن ذرت (غنی از امگا6) را بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون از جمله قند, کلسترول تام, تری گلیسیرید, کلسترول HDL, کلسترول LDL در مدل تجربی دیابت مزمن بررسی کردیم. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی بر روی 4 گروه موش صحرایی نر بالغ انجام شد. یک گروه سالم و سه گروه دیگر با تزریق زیر جلدی mg/kg 50 استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. یک گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و دو گروه دیگر چهار هفته بعد از القا دیابت تحت درمان رژیم خوراکی روغن ماهی یا ذرت قرار گرفتند و این درمان به مدت هشت هفته ادامه یافت. کلسترول تام, تری گلیسرید, کلسترول LDL و کلسترول HDL پلاسما در سه مرحله اندازه گیری شد. یافته ها: مصرف چهار هفته روغن ماهی یا ذرت موجب کاهش گلوکز پلاسما به ترتیب 40.7 و 46.8 درصد در مقایسه با حیوان دیابتی شد. غلظت کلسترول تام و تری گلیسرید پلاسما و کلسترول LDL که در اثر دیابت افزایش یافته بود در پایان هفته هشتم توسط هر دو رژیم به طور معنی داری کاهش پیدا کرد همچنین میزان کلسترول HDL نیز توسط هر دو روغن در پایان هفته هشتم در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. نتیجه گیری: رژیم تکمیلی روغن ماهی و ذرت احتمالا یک نقش مهم کمکی در کنترل قند خون در حیوان دیابتی دارد, اما پژوهش های بیشتری لازم است تا مکانیسم های دخیل در عملکرد هر دو روش را مشخص کند.  

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شریعتی، مهدی، خاکساری حداد، محمد، جعفری نوه، حمیدرضا، رضایی زاده، علیرضا، و بهادران، مهران. (1384). اثر رژیم خوراکی روغن ماهی و ذرت بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون در موش صحرایی دیابتی. طب جنوب، 8(1)، 8-14. SID. https://sid.ir/paper/33617/fa

Vancouver: کپی

شریعتی مهدی، خاکساری حداد محمد، جعفری نوه حمیدرضا، رضایی زاده علیرضا، بهادران مهران. اثر رژیم خوراکی روغن ماهی و ذرت بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون در موش صحرایی دیابتی. طب جنوب[Internet]. 1384؛8(1):8-14. Available from: https://sid.ir/paper/33617/fa

IEEE: کپی

مهدی شریعتی، محمد خاکساری حداد، حمیدرضا جعفری نوه، علیرضا رضایی زاده، و مهران بهادران، “اثر رژیم خوراکی روغن ماهی و ذرت بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون در موش صحرایی دیابتی،” طب جنوب، vol. 8، no. 1، pp. 8–14، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/33617/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button