Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,096
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر اسانس اوکالیپتوس (Eucalyptus globules) بر برخی فاکتورهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 54

چکیده

 اثرات محرک ایمنی اسانس اوکالیپتوس به روش خوراکی و حمام بر روی برخی فاکتورهای ایمنی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزن 35- 30 گرمی در دمای 16-18 (شرایط دمایی پایین تر از میزان اپتیمم) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان به روش های حمام و خوراکی و با غلظتهای 30, 60 و 120 میکرولیتر در لیتر یا به ازای کیلوگرم غذا بمدت 8 روز متوالی با اسانس مجاورت داده شدند و برخی فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی شامل سنجش میزان فعالیت لیزوزیم, قدرت باکتری کشی سرم, جمعیت لوکوسیتی, پروتئین کل سرم, میزان آلبومین و گلوبولین در زمان های 1, 2, 8, 15 و 23 روز پس از آخرین تجویز اسانس مورد سنجش قرار گرفت. به منظور سنجش تیتر آنتی بادی, ماهی های باقیمانده 23 روز پس از تجویز اسانس با باکتری آئروموناس هیدروفیلا کشته شده به روش داخل صفاقی تزریق گردیدند و تیتر آنتی بادی در هفته سوم پس از ایمن سازی به روش میکروآگلوتیناسیون باکتریایی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که اسانس اوکالیپتوس اثرات بسیار کمی بر روی سیستم ایمنی ماهی کپور معمولی داشته است هر چند افزایش معنی داری در فاکتورهای تیتر آنتی بادی, جمعیت لوکوسیتی و قدرت باکتری کشی سرم در برخی تیمارها بدست آمد. این مساله ممکن است ناشی از شرایط دمایی مورد نظر, عدم استفاده از دوز مناسب و دوره مناسب تجویز اسانس ها باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ زاده، نجمه، سلطانی، مهدی، ابراهیم زاده موسوی، حسینعلی، خسروی، علیرضا، باقری، هادی، فتحی، عزت اله، و زرگر، اشکان. (1388). مطالعه اثر اسانس اوکالیپتوس (Eucalyptus globules) بر برخی فاکتورهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 64(1)، 47-54. SID. https://sid.ir/paper/34582/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ زاده نجمه، سلطانی مهدی، ابراهیم زاده موسوی حسینعلی، خسروی علیرضا، باقری هادی، فتحی عزت اله، زرگر اشکان. مطالعه اثر اسانس اوکالیپتوس (Eucalyptus globules) بر برخی فاکتورهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1388؛64(1):47-54. Available from: https://sid.ir/paper/34582/fa

    IEEE: کپی

    نجمه شیخ زاده، مهدی سلطانی، حسینعلی ابراهیم زاده موسوی، علیرضا خسروی، هادی باقری، عزت اله فتحی، و اشکان زرگر، “مطالعه اثر اسانس اوکالیپتوس (Eucalyptus globules) بر برخی فاکتورهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 64، no. 1، pp. 47–54، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34582/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا