مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه کیفیت شیرهای تحویلی به کارخانه صنایع شیر ایران بر اساس اندازه گیری شاخصهای مختلف شیمیایی و شمارش کلی باکتریایی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 61

چکیده

 عوامل مختلفی می تواند ترکیب شیر را تحت تاثیر قرار دهد که متعاقب آن کیفیت محصول نهایی نیز تغییر می یابد. در حال حاضر صاحبان صنعت شیر به جنبه های بهداشتی و کیفیت آن توجه چندانی ندارند و تنها شاخصهایی مثل چربی مورد ارزشیابی و پرداخت بهای شیر به دامدار قرار می گیرد. با انجام شمارش کلی میکروبهای شیر و همچنین اندازه گیری پروتئین و کازئین شیر می توان کیفیت شیرهای تحویلی را به طور دقیقتری کنترل نمود. از طرفی محتوای پروتئینی شیر و کیفیت شیر اولیه می تواند محصول نهایی بخصوص فرآورده های تخمیری شیر را تحت تاثیر قرار دهد. در این مطالعه با بررسی 48 نمونه از شیرهای تحویلی به کارخانه صنایع شیر ایران در فصل زمستان؛ شاخصهای مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج آن عبارت اند از: اسیدیته با میانگین 14.34 و با حدود اطمینان 95 درصد (CI=14.15-14.52), دانسیته با میانگین 30.66 و (CI=30.50-30.82), چربی با میانگین 3.58 و (CI=3.49-3.66), pH با میانگین 6.75 و (CI=6.71-6.80), دما با میانگین 6.87 و (CI=6.37-7.37), نقطه انجماد با میانگین -0.537 درجه سانتیگراد و -0.540) تا (CI=-0.535, پروتئین با میانگین 3.12 و (CI=3.08-3.15), کازئین با میانگین 2.42 و (CI=2.37-2.48), شمارش کلی میکروبی با میانگین 1.76×106 و (CI=1.02×106-2.49×106). در تست مقاومت الکلی 68 درجه 4.2 درصد نمونه ها و در الکل 72 درجه 29.2 درصد نمونه ها مثبت گردید. همچنین در بیشتر نمونه ها انعقاد لخته در حد متوسط دیده شد. مقایسه نتایج به دست آمده در این مطالعه با تحقیقات انجام شده و استانداردهای بین المللی موجود تفاوتهایی در بعضی از شاخصها مشخص می سازد که می تواند کیفیت شیر را تحت تاثیر قرار دهد. بالا بودن شمارش کلی میکروبی در مقایسه با استانداردهای موجود نشان دهنده کیفیت بهداشتی نامطلوب در دامداریها و حمل نامناسب شیر به کارخانجات است بنابراین توجه بیشتر به امر حفظ و کنترل بهداشت شیر در زنجیره تولید امری ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دیانی دردشتی، ارمغان، کریم، گیتی، بکایی، سعید، و امین لاری، محمود. (1379). مطالعه کیفیت شیرهای تحویلی به کارخانه صنایع شیر ایران بر اساس اندازه گیری شاخصهای مختلف شیمیایی و شمارش کلی باکتریایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 55(3)، 59-61. SID. https://sid.ir/paper/34645/fa

    Vancouver: کپی

    دیانی دردشتی ارمغان، کریم گیتی، بکایی سعید، امین لاری محمود. مطالعه کیفیت شیرهای تحویلی به کارخانه صنایع شیر ایران بر اساس اندازه گیری شاخصهای مختلف شیمیایی و شمارش کلی باکتریایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1379؛55(3):59-61. Available from: https://sid.ir/paper/34645/fa

    IEEE: کپی

    ارمغان دیانی دردشتی، گیتی کریم، سعید بکایی، و محمود امین لاری، “مطالعه کیفیت شیرهای تحویلی به کارخانه صنایع شیر ایران بر اساس اندازه گیری شاخصهای مختلف شیمیایی و شمارش کلی باکتریایی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 55، no. 3، pp. 59–61، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34645/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button