مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,950
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,091
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روش احیای متیلن بلو در تعیین کیفیت باکتریایی شیر خام گاو

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 38

چکیده

 یکی از آزمایش هایی که به منظور ارزیابی کیفیت باکتریایی شیر خام صورت می گیرد, آزمایش احیای متیلن بلو است. اساس این آزمایش احیای متیلن بلوی افزوده شده به شیر, در اثر فعالیت متابولیکی باکتری های آن و بی رنگ شدن متیلن بلو می باشد. به منظور بررسی میزان همبستگی نتایج این آزمایش و همچنین تاثیر بعضی متغیرهای دیگر شیر با تعداد باکترهای شمارش شده شیر به روش استاندارد شمارش پلیت (Standard Plate Count-SPC), در نیمه دوم سال 1377 از شیرهای دریافتی کارخانه شیر پاستوریزه پاک پی شهرکرد به صورت تصادفی 112 نمونه برداشته شد و دما, وزن مخصوص, اسیدیته, تعداد سلول های سوماتیک, مدت زمان احیای متیلن بلو (Methylene Blue Reduction Time), (MBRT) و تعداد باکتری های شیر به روش SPC اندازه گیری شدند. ضریب همبستگی (r) بین Log10 SPC و MBRT معادل -0.41 و بین Log10 SPC و تعداد سلول های سوماتیک 0.28 بود. همبستگی بین Log10 SPC با وزن مخصوص (p=0.072), دمای شیر در هنگام دریافت (p=0.235) و اسیدیته (p=0.745) در سطح 5 درصد معنی دار نبود. این تحقیق نشان داد که برای ارزیابی کیفیت بهداشتی شیر خام گاو نمی توان از متغیرهای مذکور استفاده نمود. همچنین با توجه به ضعیف بودن ضریب همبستگی بین Log10 SPC و MBRT, با استفاده از روش MBRT نمی توان ارزیابی مناسبی از کیفیت باکتریایی شیر خام گاو به دست آورد. لذا توصیه می شود که به جای استفاده از روش MBRT از روش هایی که تعداد باکتریهای موجود در شیر را شمارش می کنند از جمله روش SPC, Spiral plating, Plate loop و Flow cytometry استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شکرفروش، سیدشهرام، و رضایی، دبیر. (1379). ارزیابی روش احیای متیلن بلو در تعیین کیفیت باکتریایی شیر خام گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 55(1)، 33-38. SID. https://sid.ir/paper/34753/fa

    Vancouver: کپی

    شکرفروش سیدشهرام، رضایی دبیر. ارزیابی روش احیای متیلن بلو در تعیین کیفیت باکتریایی شیر خام گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1379؛55(1):33-38. Available from: https://sid.ir/paper/34753/fa

    IEEE: کپی

    سیدشهرام شکرفروش، و دبیر رضایی، “ارزیابی روش احیای متیلن بلو در تعیین کیفیت باکتریایی شیر خام گاو،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 55، no. 1، pp. 33–38، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34753/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button