مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

877
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تفاله خشک سیب بر هضم پذیری، رفتار نشخوار، خصوصیات تخمیر میکروبی و برخی متابولیت های خون گوسفند عربی

صفحات

 صفحه شروع 255 | صفحه پایان 262

چکیده

 زمینه مطالعه: استفاده صحیح از پسماندها در تغذیه دام, سبب کاهش آلودگی های زیست محیطی می شود. تفاله سیب به عنوان یک ماده انرژی زا و منبع خوب الیاف قابل هضم برای اغلب نشخوارکنندگان, جایگزین مطلوبی برای علوفه محسوب می شود. هدف: هدف از این آزمایش بررسی تاثیر جیره های حاوی تفاله خشک سیب بر هضم پذیری, فعالیت نشخوار, تخمیر میکروبی و گلوکز و اوره خون گوسفندان عربی بود. روش کار: در مرحله اول در جیره های آزمایشی از سطوح 10, 20 و 30% تفاله خشک سیب به جای یونجه استفاده شد. بر طبق نتایج, تولید گاز و هضم پذیری جیره حاوی 30 % تفاله خشک سیب بالاتر از سایر جیره ها بود. بنابراین در مرحله دوم, تعداد 8 رأس گوسفند عربی با جیره بدون تفاله سیب (شاهد) و جیره حاوی 30% تفاله خشک سیب به مدت 45 روز تغذیه شدند. نتایج: نتایج آزمایش نشان داد هضم پذیری مواد مغذی (ماده خشک, ماده آلی, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی) تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت (0.05<p), در حالی که فعالیت نشخوار جیره حاوی تفاله سیب کاهش یافت (0.05>p). در زمینه متابولیت های خون (گلوکز, اوره) اختلاف معنی د اری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد اما میزان گلوکز خون در تیمار شاهد بالاتر بود (0.05>p). نیتروژن آمونیاکی شکمبه در تیمار شاهد و تیمار حاوی تفاله سیب به ترتیب14.48mg/dl  و 17.49 (0.05>p) و pH به ترتیب 6.3 و 16.6 بود (0.05>p). جمعیت پروتوزوای شکمبه گوسفندان با مصرف تفاله سیب افزایش یافت (0.05>p). جیره حاوی تفاله سیب, پتانسیل تولید گاز (0.05>p) و قابلیت هضم کاه گندم توسط کل میکروارگانیسم ها و باکتری های شکمبه (0.05>p) را افزایش داد. نتیجه گیری نهایی: بنابراین نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که شاید استفاده از 30% تفاله خشک سیب به جای یونجه در جیره گوسفندان عربی بتواند فعالیت میکروب های شکمبه در هضم و تخمیر مواد مغذی جیره را بهبود دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهماسبی بلداجی، زهره، محمدآبادی، طاهره، ساری، محسن، و چاجی، مرتضی. (1395). اثر تفاله خشک سیب بر هضم پذیری, رفتار نشخوار, خصوصیات تخمیر میکروبی و برخی متابولیت های خون گوسفند عربی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 71(3)، 255-262. SID. https://sid.ir/paper/34782/fa

    Vancouver: کپی

    طهماسبی بلداجی زهره، محمدآبادی طاهره، ساری محسن، چاجی مرتضی. اثر تفاله خشک سیب بر هضم پذیری, رفتار نشخوار, خصوصیات تخمیر میکروبی و برخی متابولیت های خون گوسفند عربی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1395؛71(3):255-262. Available from: https://sid.ir/paper/34782/fa

    IEEE: کپی

    زهره طهماسبی بلداجی، طاهره محمدآبادی، محسن ساری، و مرتضی چاجی، “اثر تفاله خشک سیب بر هضم پذیری, رفتار نشخوار, خصوصیات تخمیر میکروبی و برخی متابولیت های خون گوسفند عربی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 71، no. 3، pp. 255–262، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34782/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button