مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,457
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتی اکسیدان تجاری بر عملکرد، گوارشپذیری مواد غذایی، فلور میکروبی و تیترآنتی بادی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 156

چکیده

 زمینه مطالعه: استفاده ازآنتی اکسیدان های تجاری در جیره جوجه های گوشتی دارای چربی به دلیل سرطان زا بودن, تورم جگر و تغییر در فعالیت آنزیم ها محدود شده است. جایگزین های گیاهی دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی,با افزایش خوشخوراکی, بهبود عملکرد دستگاه گوارش و بهبود در سیستم ایمنی سبب بهبود عملکرد پرندگان شده اند. هدف: بررسی اثر افزودن عصاره پوست انار به جیره دارای روغن سویا بر عملکرد و تیتر آنتی بادی جوجه های گوشتی و مقایسه عصاره پوست انار با آنتی اکسیدان تجاری, هدف این آزمایش بود. روشکار: این پژوهش در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با سه عامل عصاره پوست انار, آنتی اکسیدان تجاری و روغن سویا بر پایه ی طرح کاملا تصادفی انجام شد. سیصد و بیست قطعه جوجه گوشتی 11 روزه سویه راس 308 به طور تصادفی به هشت تیمار (دارای چهار تکرار و هر تکرار شامل ده پرنده).اختصاص داده شدند. داده ها با رویه GLM نرم افزار SAS واکاوی, و میانگین حداقل مربعات گروه ها در سطح معنی داری %5 مقایسه شدند.نتایج: روغن سویا سبب نا مطلوب شدن ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد و کل دوره شد و فلور میکروبی مضر دستگاه گوارش را افزایش داد. عصاره پوست انار موجب بهبود افزایش وزن روزانه و خوراک مصرفی در کل دوره شد ولی بر ضریب تبدیل خوراک اثری نداشت. عصاره پوست انار سبب بهبود گوارش پذیری مواد مغذی, فلور میکروبی مفید لاکتوباسیلوس و افزایش تیتر آنتی بادی در 39 روزگی شد. آنتی اکسیدان تجاری بر افزایش وزن روزانه, خوراک مصرفی روزانه, ضریب تبدیل خوراک و تیتر آنتی بادی اثری نداشت و فلور میکروبی مفید دستگاه گوارش را کاهش داد.نتیجهگیرینهایی: به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره پوست انار در جیره های با و بدون چربی می تواند با بهبود خوراک مصرفی روزانه, گوارش پذیری مواد غذایی, فلور میکروبی مفید و سیستم ایمنی, بدون اینکه تاثیر نامطلوبی بر ضریب تبدیل خوراک مصرفی داشته باشد, سبب افزایش وزن روزانه پرنده ها شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی، محمدرضا، و رحیمی، شهرام. (1396). اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتی اکسیدان تجاری بر عملکرد, گوارشپذیری مواد غذایی, فلور میکروبی و تیترآنتی بادی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 72(2)، 147-156. SID. https://sid.ir/paper/34807/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی محمدرضا، رحیمی شهرام. اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتی اکسیدان تجاری بر عملکرد, گوارشپذیری مواد غذایی, فلور میکروبی و تیترآنتی بادی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1396؛72(2):147-156. Available from: https://sid.ir/paper/34807/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا رضوانی، و شهرام رحیمی، “اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتی اکسیدان تجاری بر عملکرد, گوارشپذیری مواد غذایی, فلور میکروبی و تیترآنتی بادی جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 72، no. 2، pp. 147–156، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34807/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button