Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,278
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

975
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 171

چکیده

 زمینه مطالعه: یکی از روش های کاهش یا حذف باکتری های بیماریز ای آغوز, استفاده از روش گرمادهی است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر گرمادهی آغوز گاو بر انتقال ایمنی غیر فعال در گوساله های نوزاد انجام پذیرفت. روش کار: ابتدا با جمع آوری L 96 آغوز دوشش اول از گاوهای هولشتاین چند شکم زا, یک بانک آغوز همگن تهیه شد, سپس 24 رأس گوساله نوزاد قبل از دریافت آغوز در 4 گروه درمانی مورد مطالعه قرارگرفتند. به گروه اول آغوز خام (6رأس), به گروه دوم آغوز گرمادهی شده در دمای 60oC به مدت min30(6 رأس), به گروه سوم آغوز گرمادهی شده در دمای 60oC به مدتmin 60 (6 رأس) و به گروه چهارم آغوز گرمادهی شده در دمای 60oC به مدت min 90 (6 رأس) خورانده شد. گوساله ها در نوبت اول L 2 و در نوبت دوم نیز L 2 آغوز را به ترتیب 2 و 12 ساعت بعد از تولد به وسیله بطری پستانک دار دریافت نمودند. به منظور شمارش باکتریایی تام و تعیین غلظت IgG آغوز, قبل و بعد از گرمادهی از بانک آغوز نمونه برداری شد. جهت بررسی غلظت سرمی پروتئین تام و IgG در ساعت های صفر (قبل از خوردن آغوز), 6, 24, 48 و 72 (پس از خوردن آغوز) از گوساله ها خون گیری به عمل آمد. نتایج:غلظت پروتئین تام و IgG سرم در گروه های مختلف درمانی اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند, اما توان ظاهری جذب IgG در ساعت 6 در گوساله هایی که آغوز گرمادهی شده دریافت نموده بودند در مقایسه با گروهی که آغوز خام دریافت نموده بودند به طور معنی داری بیشتر بود.نتیجهگیری نهایی: گرمادهی مخزنی آغوز در سطح گاوداری و در دمای 60oC تا 90minتاثیری بر غلظت سرمی IgG نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موذنی، مصطفی، رسولی، آریا، نوری، محمد، قربانپور، مسعود، و مصوری، نادر. (1396). اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 72(2)، 165-171. SID. https://sid.ir/paper/34816/fa

    Vancouver: کپی

    موذنی مصطفی، رسولی آریا، نوری محمد، قربانپور مسعود، مصوری نادر. اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1396؛72(2):165-171. Available from: https://sid.ir/paper/34816/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی موذنی، آریا رسولی، محمد نوری، مسعود قربانپور، و نادر مصوری، “اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 72، no. 2، pp. 165–171، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34816/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا