مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا -3 بر تولید و ترکیبات شیر گاو

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 76

چکیده

 هدف: بهبود کیفی اسیدهای چرب شیر از طریق مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا-3 (خصوصا  EPAو DHA) در جیره غذایی گاوهای شیری.طرح: کارآزمایی بالینی.حیوانات: 10 راس گاو شیری (5 راس در گروه آزمایش و 5 راس در گروه کنترل).روش: خوراندن مقادیر مختلف روغن ماهی (به ترتیب در هفته های اول و دوم میزان 100 میلی لیتر, در هفته سوم 300 میلی لیتر و در هفته چهارم 500 میلی لیتر در روز به ازای هر راس گاو) حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع زنجیر بلند امگا-3 خصوصا دو اسید چرب ایکوزاپنتاانوییک اسید(eicosapentaenoic ,EPA)  و دوکوزاهگزاانوییک اسید (docosahexaenoic acid,DHA) به همراه جیره غذایی پایه در دو گروه شامل 1) گروه تیمار با روغن ماهی و 2) گروه کنترل.تجزیه و تحلیل آماری: داده های خام با برنامه نرم افزاری Instat بررسی شد. برای مقایسه تغییرات میزان درصد چربی, پروتئین, ماده خشک, شیر تولیدی و اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع شیر دو گروه از گاوها در هفته های یکسان از آزمون نمونه های مستقلunpaired t test  استفاده شد و p<0.05 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.نتایج: نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که مقادیر بالای 100میلی لیتر روغن ماهی میزان درصد چربی شیر را کاهش داد ولی تاثیری بر میزان پروتئین و ماده خشک شیر و نیز میانگین شیر تولید شده نداشتند. به علاوه اینکه موجب بهبود کیفی پروفایل اسیدهای چرب شیر گاوهای گروه تیمار با روغن ماهی در مقایسه با شیر گاوهای گروه کنترل گردید. در این ارتباط درصد اسیدهای چرب غیر اشباع شیر افزایش و درصد اسیدهای چرب اشباع شیر کاهش نشان دادند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق و یافته های دیگر محققین می توان بیان داشت که وجود ترکیبات روغن ماهی خصوصا اسیدهای چرب EPA و DHA در جیره غذایی گاوهای شیری جهت بهبود کیفی اسیدهای چرب شیر ضروری باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، مسعود، خوش باوررستمی، حسینعلی، سلمانی، علی، امیدی، مسعود، و دیانی دردشتی، ارمغان. (1385). بررسی اثر مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا -3 بر تولید و ترکیبات شیر گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 61(1)، 71-76. SID. https://sid.ir/paper/34823/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی مسعود، خوش باوررستمی حسینعلی، سلمانی علی، امیدی مسعود، دیانی دردشتی ارمغان. بررسی اثر مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا -3 بر تولید و ترکیبات شیر گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1385؛61(1):71-76. Available from: https://sid.ir/paper/34823/fa

    IEEE: کپی

    مسعود حقیقی، حسینعلی خوش باوررستمی، علی سلمانی، مسعود امیدی، و ارمغان دیانی دردشتی، “بررسی اثر مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا -3 بر تولید و ترکیبات شیر گاو،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 61، no. 1، pp. 71–76، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34823/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button