مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,170
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

771
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف ویتامین E بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و عملکرد در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 244

چکیده

 ویتامین E با خواص آنتی اکسیدانتی شناخته شده و در گونه های مختلف تنظیم وظایف سیستم ایمنی را از خود نشان داده است. این آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه نر یک روزه گوشتی از سویه راس 308 جهت بررسی اثرات چهار سطح مختلف ویتامین  E(صفر, 10, 20, 40 میلی گرم در کیلوگرم) بر عملکرد و پاسخ سیستم ایمنی هومورال انجام شد. به منظور مطالعه پاسخ ایمنی هومورال جوجه ها در سنین 15, 30, 45 روزگی با 0.2 میلی لیتر محلول 0.05 گلبول قرمز گوسفند در عضله سینه تزریق شدند و در 7 و 14 روز بعد از تزریق دوم و سوم نمونه گیری خونی انجام شد, سپس تیترهای آنتی بادی بر علیه گلبول گوسفند به و سیله روش میکرو هماگلوتیناسیون اندازه گیری شد. سپس جوجه ها کشتار و بورس فابرسیوس و طحال آنها توزین شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که ویتامین E هیچ اثر معنی داری بر عملکرد جوجه ها شامل وزن بدن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. اختلاف معنی داری بر تیتر آنتی بادی تام علیه گلبول قرمز گوسفند, تیتر آنتی بادی حساس به 2 مرکاپتواتانول, و نیز تیتر آنتی بادی ضد ویروس نیوکاسل گروهی که 40 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E مصرف کرده بودند, در مقایسه با گروه شاهد داشت (p<0.05). تیتر آنتی بادی مقاوم به 2 مرکاپتواتانول و وزن ارگان های لنفوئیدی (بورس فابرسیوس و طحال) تحت تاثیر جیره قرار نگرفت و اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. این نتایج نشان دادکه مکمل ویتامین E پاسخ ایمنی هومورال را افزایش می دهد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وکیلی، رضا، و دلیری، رضا. (1389). اثر سطوح مختلف ویتامین E بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و عملکرد در جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 65(3)، 239-244. SID. https://sid.ir/paper/34842/fa

    Vancouver: کپی

    وکیلی رضا، دلیری رضا. اثر سطوح مختلف ویتامین E بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و عملکرد در جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1389؛65(3):239-244. Available from: https://sid.ir/paper/34842/fa

    IEEE: کپی

    رضا وکیلی، و رضا دلیری، “اثر سطوح مختلف ویتامین E بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و عملکرد در جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 65، no. 3، pp. 239–244، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34842/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button