مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

935
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جیره های گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso)

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 125

چکیده

 زمینه مطالعه: در سال های اخیر, یافتن جایگزین مناسب بجای پودر ماهی جهت تامین نیازهای صنعت تولید خوراک آبزیان در تحقیقات مدنظر گرفته شده است.هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی بر تعداد و ترکیب جمعیت باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهی می باشد.روش کار: برای این منظور فیل ماهیان با میانگین وزنی 133±5 g در 18 مخزن پرورشی (300l) با تراکم 30 قطعه در هر مخزن و به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. منبع پروتئین و روغن در جیره گروه شاهد شامل پودر و روغن ماهی بود و جیره های آزمایشی به ترتیب از صفر, 40, 60, 80 و %100 پروتئین های گیاهی (گلوتن گندم, گلوتن ذرت و کنجاله سویا) و %20 روغن های گیاهی (کلزا, آفتابگردان, بذرکتان و روغن گلرنگ) تشکیل گردیدند.نتایج: جایگزینی پودر ماهی تا %80 به همراه جایگزینی %80 روغن ماهی با منابع گیاهی اختلاف معنی داری در شاخص وزن نهایی ماهیان (235±17 g) پس از 60 روز تغذیه با جیره های آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد نداشت (p>0.05). جایگزینی %80 روغن ماهی و %100 پودر ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنی دار وزن نهایی ماهیان شد (p<0.05). جایگزینی %80 روغن ماهی با روغن های گیاهی سبب کاهش معنی دار بار باکتریایی محتویات روده ماهیان و افزایش معنی دار درصد باکتری های جنس انتروباکتریاسه شد ولی در بار باکتریایی موکوس روده آنها در تیمارهای آزمایشی و شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. جایگزینی 60, 80 و %100 پودر ماهی به همراه %80 روغن ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنی دار بار باکتریایی محتویات و موکوس روده ماهیان در مقایسه با گروه شاهد گردید (p<0.05) و نیز این جایگزینی سبب تغییر ترکیب باکتریایی روده گردید.نتیجه گیری نهایی: استفاده از منابع پروتئین گیاهی باعث کاهش بار باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهیان جوان و تغییر ترکیب فلور باکتریایی آن می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روحی، مریم، آق، ناصر، و رضازادباری، محمود. (1395). اثرات جیره های گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 71(1)، 117-125. SID. https://sid.ir/paper/34857/fa

    Vancouver: کپی

    روحی مریم، آق ناصر، رضازادباری محمود. اثرات جیره های گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1395؛71(1):117-125. Available from: https://sid.ir/paper/34857/fa

    IEEE: کپی

    مریم روحی، ناصر آق، و محمود رضازادباری، “اثرات جیره های گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 71، no. 1، pp. 117–125، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34857/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button