مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,426
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری 3 روش متفاوت استخراج DNA برای آنالیز بقایای ژنومی DNA در روغن خام و تصفیه شده سویا

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 89

چکیده

 زمینه مطالعه: روغن سویا یکی از پرمصرف ترین روغن های گیاهی در جهان است. این روزها, استفاده از دانه های سویا اصلاح ژنتیکی شده برای تولید روغن سویا به طور مداوم در حال افزایش می باشد. روش مناسب برای تشخیص گیاهان اصلاح ژنتیکی شده در روغن و غذا با میزان بالا فرآوری, روشی است که بر پایه آنالیز بقایای ژنتیکی موجود در غذا باشد. کارایی و تکثیر موفق DNA استخراج شده, شدیدا به روش مورد استفاده برای استخراج DNA از روغن وابسته است.هدف: به کار بردن 3 روش مختلف استخراج DNA برای بررسی بقایای ژنتیکی موجود در روغن به منظور دستیابی به DNA با خلوص بالا می باشد.روش کار: روش های استخراج بر اساس اتصال اختصاصی DNA به غشا های سیلیکایی (ستون) و رزین طراحی شده اند. آنالیز DNA استخراج شده با روش PCR و با استفاده از جفت پرایمرطراحی شده از ژن 18S rRNA و 5/8S rRNA و پرایمر اختصاصی مشتق شده از ژن لکتین گیاه سویا انجام شد.نتایج: در این مطالعه, با استفاده از روش 1, DNA قابل تکثیر از نمونه های روغن سویا استخراج نشد. در روش 2, روغن ابتدا با PBS مخلوط و سپس با استفاده از ایزوپروپانول رسوب داده شد, در این روش نیز تکثیر مشاهده نشد اما میزان OD260 کاهش یافت. در روش 1 و DNA 2 استخراج شده جهت تکثیر به میزان کافی خالص نبود. برای حذف موثرتر آلودگی, روش 3 که ترکیبی از روش 2 به همراه کلرفرم بود, استفاده گردید که DNA استخراج شده از تمامی نمونه ها با موفقیت تکثیر شدند.نتیجه گیری نهایی: اعتقاد ما بر این است اگر چه یکی از مشکلات استخراج DNA در ماده غذایی کمی میزان DNA موجود در روغن می باشد اما در واقع مهمترین نقش را در موفقیت تکثیر DNA استخراج شده از روغن, خلوص آن دارد. روش 3 می تواند به عنوان روش مناسبی برای جدا سازی DNA خالص از روغن سویا مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، غزال، کامکار، ابوالفضل، اکرت، بریجیت، آخوندزاده بستی، افشین، نوری، نگین، اشرافی، ایرج، و شایان، پرویز. (1395). به کارگیری 3 روش متفاوت استخراج DNA برای آنالیز بقایای ژنومی DNA در روغن خام و تصفیه شده سویا. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 71(1)، 83-89. SID. https://sid.ir/paper/34858/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی غزال، کامکار ابوالفضل، اکرت بریجیت، آخوندزاده بستی افشین، نوری نگین، اشرافی ایرج، شایان پرویز. به کارگیری 3 روش متفاوت استخراج DNA برای آنالیز بقایای ژنومی DNA در روغن خام و تصفیه شده سویا. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1395؛71(1):83-89. Available from: https://sid.ir/paper/34858/fa

    IEEE: کپی

    غزال نعمتی، ابوالفضل کامکار، بریجیت اکرت، افشین آخوندزاده بستی، نگین نوری، ایرج اشرافی، و پرویز شایان، “به کارگیری 3 روش متفاوت استخراج DNA برای آنالیز بقایای ژنومی DNA در روغن خام و تصفیه شده سویا،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 71، no. 1، pp. 83–89، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34858/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button