Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف ویتامینهای E,C و چربی بر عملکرد و میزان مرگ و میر جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 128

چکیده

 هدف: بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامینهای E,C و چربی بر روی عملکرد راندمان لاشه و میزان مرگ و میر جوجه های نر گوشتی در شرایط استرس گرمایی.طرح: آزمایش فاکتوریل 2×2×3 در قالب یک طرح کاملا تصادفی. حیوانات: پانصد و هفتاد و شش قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی (سویه راس 208).روش: این آزمایش از سن یکروزگی شروع و تا 49 روزگی ادامه داشت. به منظور تامین شرایط تنش گرمایی نیز دمای سالن پرورش از 10 صبح الی 8 بعد از ظهر در محدوده حرارتی 35 تا 36 درجه سانتیگراد حفظ شد. همچنین با وجود سطوح مختلف ویتامینهای C (صفر و 250 میلی گرم در کیلوگرم) E (صفر و 288 میلی گرم در کیلوگرم) و چربی (صفر,2.5 و 5 درصد روغن آفتابگردان) 9 جیره آزمایشی که دارای سطوح انرژی, پروتیین و دیگر مواد مغذی یکسان بودند تنظیم و از نظر تاثیر بر عملکرد, راندمان لاشه و میزان تلفات جوجه های تحت تنش گرمایی با یکدیگر مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده های رکورد برداری شده با استفاده از برنامه نرم افزار آماری SAS انجام گرفت. اختلافات معنی دار بین میانگین تیمارهای آزمایشی نیز با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن و با سطح احتمال 5 درصد مشخص شدند.نتایج: نتایج این آزمایش نشان دادند که سطوح اضافه شده ویتامینهای C و E هیچ گونه تاثیر معنی داری بر میانگین مصرف غذا, وزن بدن, ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش, راندمان لاشه و درصد چربی محوطه بطنی در پایان دوره آزمایش نداشت, ولی میانگین درصد تلفات در کل دوره آزمایش با استفاده از سطوح اضافی ویتامینهای C,E  و چربی به طور قابل ملاحظه ولی غیر معنی داری کاهش یافت. از طرف دیگر با افزایش سطح چوبی از صفر به 2.5 و یا 5 درصد, میانگین مصرف غذا, وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی برای کل دوره آزمایش (صفر تا 49 روزگی) به طور معنی داری بهبود یافتند(P<0.05) .نتیجه گیری: به طور کلی با توجه به نتایج آزمایش حاضر به نظر می رسد سطوح اضافی ویتامینهای C و E در جیره (به ترتیب 250 و 288 میلی گرم در کیلوگرم) به واسطه کاهش دادن قابل توجه درصد تلفات و همچنین چربی اضافه شده به جیره به واسطه افزایش قابل ملاحظه عملکرد و قدرت ماندگاری جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی, قابل توصیه می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قیصری، عباسعلی، سمیع، عبدالحسین، و پوررضا، جواد. (1382). اثرات سطوح مختلف ویتامینهای E,C و چربی بر عملکرد و میزان مرگ و میر جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 58(2)، 125-128. SID. https://sid.ir/paper/34882/fa

    Vancouver: کپی

    قیصری عباسعلی، سمیع عبدالحسین، پوررضا جواد. اثرات سطوح مختلف ویتامینهای E,C و چربی بر عملکرد و میزان مرگ و میر جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1382؛58(2):125-128. Available from: https://sid.ir/paper/34882/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی قیصری، عبدالحسین سمیع، و جواد پوررضا، “اثرات سطوح مختلف ویتامینهای E,C و چربی بر عملکرد و میزان مرگ و میر جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 58، no. 2، pp. 125–128، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا