مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,010
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسید آلی، پروبیوتیک و عصاره الکلی سرخارگل بر میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 299

چکیده

 زمینه مطالعه: شیوع و گسترش بیماریهای باکتریایی موجب افزایش مصرف آنتی بیوتیک ها شده که متعاقبا افزایش مقاومت باکتریایی در برابر مصرف آنتی بیوتیک های مرسوم را به همراه داشته است.هدف: به منظور بررسی و مقایسه اثر اسید آلی Selko- pH, پروبیوتیک پریمالاک و عصاره الکلی سرخارگل بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بر روی 120 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس (308) در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفت.روش کار: تیمار های مورد مطالعه شامل اسید آلی Selko- pH (که تا روز 14, اسید آلی را به صورت مستمر و سپس 8 ساعت در 24 ساعت به میزان 1 در هزار در آب آشامیدنی دریافت کردند), پروبیوتیک (جوجه ها تا سن 14 روزگی به صورت آشامیدنی و سپس به صورت مخلوط در خوراک دریافت نمودند), عصاره الکلی سرخارگل (به میزان 1 در هزار در آب آشامیدنی) و تیمار شاهد (بدون مواد افزودنی) بودند.نتایج: تمامی تیمارهای افزودنی سبب افزایش وزن نسبی بافت های لنفاوی طحال و بورس شدند که این افزایش فقط در تیمار سرخارگل اختلاف معنی داری را نشان داد (p<0.001). داده های حاصل از تست پادتن علیه گلبول های قرمز گوسفند و نسبت های هتروفیل به لنفوسیت نیز نشان داد که تمامی تیمارهای مورد مطالعه, بجز تیمار اسید آلی, تفاوت معنی داری از نظر پاسخ سیستم ایمنی اختصاصی و سلولی با تیمار شاهد داشتند (p<0.001). شمارش باکتری های دستگاه گوارش نیز حاکی از افزایش معنی دار میزان باکتری های لاکتوباسیلوسی مستقر در روده جوجه ها در تیمارهای اسید آلی و پروبیوتیک بود (p<0.001).نتیجه گیری نهایی: افزودنی های خوراکی استفاده شده در این آزمایش قابلیت بهبود سیستم ایمنی را دارا هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، حسین، رحیمی، شعبان، و خاکی، پژواک. (1394). تاثیر اسید آلی, پروبیوتیک و عصاره الکلی سرخارگل بر میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 70(3)، 293-299. SID. https://sid.ir/paper/34958/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی حسین، رحیمی شعبان، خاکی پژواک. تاثیر اسید آلی, پروبیوتیک و عصاره الکلی سرخارگل بر میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1394؛70(3):293-299. Available from: https://sid.ir/paper/34958/fa

    IEEE: کپی

    حسین ابراهیمی، شعبان رحیمی، و پژواک خاکی، “تاثیر اسید آلی, پروبیوتیک و عصاره الکلی سرخارگل بر میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 70، no. 3، pp. 293–299، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button