Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کارایی استفاده از پودر یونجه در تولک بری اجباری بر فراسنجه های مرفومتریک روده و عملکرد مرغان تخمگذار تجاری

صفحات

 صفحه شروع 349 | صفحه پایان 356

چکیده

 زمینه مطالعه: استفاده از روش رایج گرسنگی در تولک بری مرغ های تخمگذار می تواند با تاثیرات منفی بر ساختار و محیط میکروبی روده سبب افزایش احتمال آلودگی سالمونلایی در پرنده شود.هدف: هدف از این آزمایش بررسی اثرات استفاده از پودر یونجه به عنوان یک ماده خوراکی پر فیبر در تولک بری اجباری, بر خصوصیات مرفومتریک روده و عملکرد مرغ های تخمگذار تجاری بود.روش کار: در این آزمایش از 108 قطعه مرغ تخمگذار از سویه های لاین (36-W) در سن 74 هفتگی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار استفاده شد. تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش جهت اعمال تولک بری پرنده ها به مدت 12 روز شامل: -1 گروه شاهد تغذیه شده با جیره کامل تخمگذاری (FF), -2 گروه محروم از غذا (FW), -3 گروه تغذیه شده با جیره تولک حاوی %90 پودر یونجه به همراه %10 جیره تخمگذاری (A90), بودند. در انتهای دوره تولک (روز دوازدهم) نمونه گیری از بخش های مختلف روده مرغ ها انجام شد. رکورد تولید پرندگان به مدت 12 هفته پس از تولک ثبت گردید.نتایج: پرندگان گرسنه در هر سه منطقه از روده, کمترین ارتفاع پرز را در میان گروه های آزمایشی داشتند (p<0.05). بیشترین میانگین عمق کریپت ها در ناحیه دئودنوم مربوط به گروه گرسنه بود (p<0.05). در هر سه منطقه از روده, کمترین مقادیر شاخص پرز و سطح پرز در میان گروه های آزمایشی مربوط به گروه گرسنه بود (p<0.05). بیشترین و کمترین میانگین تعداد سلول های گابلت در هر سه منطقه روده به ترتیب مربوط به گروه های A90 و گرسنه بود (p<0.05). بیشترین میانگین توده تخم مرغ تولیدی پس از تولک, در گروه A90 مشاهده شد (p<0.05). مناسب ترین ضریب تبدیل غذایی نیز مربوط به گروه A90 بود که اختلاف آن فقط با گروه شاهد معنی دار بود (p<0.05).نتیجه گیری نهایی: استفاده از پودر یونجه در تولک بری مرغ های تخمگذار تجاری تاثیرات مطلوبی بر خصوصیات مرفومتریک روده در خلال این دوره و بهبود عملکرد پس از تولک داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهرامی، احسان، و رضاییان، مریم. (1394). ارزیابی کارایی استفاده از پودر یونجه در تولک بری اجباری بر فراسنجه های مرفومتریک روده و عملکرد مرغان تخمگذار تجاری. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 70(3)، 349-356. SID. https://sid.ir/paper/34961/fa

    Vancouver: کپی

    شهرامی احسان، رضاییان مریم. ارزیابی کارایی استفاده از پودر یونجه در تولک بری اجباری بر فراسنجه های مرفومتریک روده و عملکرد مرغان تخمگذار تجاری. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1394؛70(3):349-356. Available from: https://sid.ir/paper/34961/fa

    IEEE: کپی

    احسان شهرامی، و مریم رضاییان، “ارزیابی کارایی استفاده از پودر یونجه در تولک بری اجباری بر فراسنجه های مرفومتریک روده و عملکرد مرغان تخمگذار تجاری،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 70، no. 3، pp. 349–356، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34961/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا