Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

685
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف ال کارنیتین بر عملکرد، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح بالای چربی در شرایط تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 341 | صفحه پایان 348

چکیده

 زمینه مطالعه: تنش گرمایی از طریق تغییرات فیزیولوژیک در بدن باعث کاهش عملکرد در طیور می گردد.هدف: این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ال کارنیتین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح بالای چربی در شرایط تنش گرمایی صورت گرفت.روش کار: دویست قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه نژاد راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (پن) به ازای هر تیمار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. جوجه های تیمار های آزمایشی با جیره پایه (گروه شاهد) و جیره پایه همراه با سطوح مختلف 100 mg/kg, 200 و 300 ال کارنیتین تغذیه شدند. جیره های آزمایشی در دوره پایانی (42-25 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی (32±1oC به صورت دوره ای از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر) استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد که جوجه های تغذیه شده با بالاترین سطح ال-کارنیتین در دوره ی پایانی افزایش وزن بالاتری در مقایسه با جوجه های تیمار شاهد و سطوح پایین تر ال-کارنیتین داشتند (p<0.05). در کل دوره هم, مصرف 300 mg/kg ال-کارنیتین باعث بالاترین افزایش وزن گردید (p<0.05). بعلاوه ضریب تبدیل خوراک جوجه های تغذیه شده با سطوح متوسط و بالای ال-کارنیتین (200 mg و 300) در دوره پایانی پایین تر از مقدار مربوط به تیمار شاهد بود (p<0.05). همچنین در مقایسات مستقل هم مکمل سازی ال-کارنیتین باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در هر دو دوره پایانی و کل در مقایسه با شاهد شد (p<0.05). مصرف بالاترین سطح ال کارنیتین باعث کاهش چربی محوطه ی بطنی در مقایسه با تیمار شاهد شد (p<0.05). مصرف بالاترین سطح ال کارنیتین باعث افزایش گلوکز خون گردید (p<0.05). بعلاوه, در مقایسات مستقل هم مصرف ال-کارنیتین باعث افزایش گلوکز و کاهش چربی حفره بطنی در مقایسه با شاهد گردید (p<0.05).نتیجه گیری نهایی: به طور کلی, نتایج آزمایش اخیر نشان می دهد که مصرف 300 mg/kg ال کارنیتین از طریق افزایش استفاده از اسید های چرب و انرژی جیره موجب بهبود عملکرد جوجه های تحت تنش گرمایی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابازاده اقدم، احمد، قاضی هرسنی، شهاب، و دانشیار، محسن. (1394). تاثیر سطوح مختلف ال کارنیتین بر عملکرد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح بالای چربی در شرایط تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 70(3)، 341-348. SID. https://sid.ir/paper/34965/fa

    Vancouver: کپی

    بابازاده اقدم احمد، قاضی هرسنی شهاب، دانشیار محسن. تاثیر سطوح مختلف ال کارنیتین بر عملکرد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح بالای چربی در شرایط تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1394؛70(3):341-348. Available from: https://sid.ir/paper/34965/fa

    IEEE: کپی

    احمد بابازاده اقدم، شهاب قاضی هرسنی، و محسن دانشیار، “تاثیر سطوح مختلف ال کارنیتین بر عملکرد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح بالای چربی در شرایط تنش گرمایی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 70، no. 3، pp. 341–348، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34965/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا