مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,304
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از دیاتومیت و زئولیت طبیعی در جیره غذای بر میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 24

چکیده

 هدف: مطالعه اثرات ناشی از افزودن دو ترکیب دیاتومیت یا زئولیت طبیعی به جیره غذایی, بر روی میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتی .طرح: طرح آماری کاملا تصادفی.حیوانات: 600 قطعه جوجه گوشتی یکروزه جنس نر از سویه تجاری راس 208.روش: استفاده از پنچ گروه مورد آزمایش و تغذیه آنها به ترتیب با جیره های غذایی فاقد دیاتومیت و زوئلیت ( به عنوان گروه شاهد). 2 درصد دیاتومیت, 3 درصد دیاتومیت, 1 درصد دیاتومیت + 2 درصد زئولیت و 3 درصد زئولیت در طول دوره آزمایش (48 روزه) محاسبه شاخص های تولیدی شامل وزن بدن, مقدار غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در سنین 21, 42 و 48 روزگی, تهیه نمونه از بستر و اندازه گیری میزان رطوبت آن در سنین 21, 28, 28, 35, 42 و 49 روزگی. تجزیه و تحلیل آماری: استفاده از آزمون تجزیه واریانس به منظور تعیین اثر استفاده از دیاتومیت یا زئولیت طبیعی در خوراک بر روی عملکرد تولید و میزان رطوبت بستر و استفاده از آزمون توکی برای پی بردن به تفاوتهای بین گروههای مورد آزمایش.نتایج: نتایج بدست آمده در پایان آزمایش نشان دادند که افزایش 3 درصد زئولت به تنهایی, و یا 1 درصد دیاتومیت همراه با 2 درصد زئولیت به جیره غذایی به طور معنی داری سبب کاهش وزن بدن در مقایسه با گروه شاهد گردید(P<0.05) ., در حالی که اضافه کردن 2 یا 3 درصد دیاتومیت به تنهایی به جیره غذایی, تاثیر معنی داری بر وزن بدن جوجه ها در مقاسه با گروه شاهد نداشت. اضافه نمودن 1 درصد دیاتومیت همراه با 2 درصد زئولیت به جیره غذایی موجب افزایش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد گردید (P<0.05) ولی استفاده از دیاتومیت (در سطح 2 و 3 درصد) و یا زئولیت (در سطح 3 درصد) به تنهایی, تاثیر معنی داری بر ضریب تبدیل غذایی نداشت. در ارتباط با میزان رطوبت بستر, در نتیجه استفاده از دیاتومیت یا زئولیت به تنهایی و یا توام با یکدیگر در جیره غذایی, اختلاف معنی داری بین میزان رطوبت بستر در گروههای مورد آزمایش با گروه شاهد مشاهده نگردید. با این حال کمترین میزان رطوبت بستر مربوط به جوجه های تغذیه شده به وسیله جیره غذایی حاوی 3 درصد دیاتومیت بود. نتیجه گیری: به طور کلی بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه می توان چنین نتیجه گیری نمود که با توجه به تاثیر نسبتا مطلوب افزودن 3 درصد دیاتومیت به جیره غذای در کاهش رطوبت بستر و عدم وجود اختلاف معنی دار بین شاخصهای تولیدی در جوجه های تغذیه شده به وسیله جیره واجد 3 درصد دیاتومیت و گروه شاهد, استفاده از دیاتومیت تا سطح 3 درصد در خوراک جوجه های گوشتی می تواند قابل توصیه باشد. با این حال باید نسبت به تاثیر این افزودنی بر چگونگی هضم و جذب مواد غذایی مطالعات بیشتری انجام گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کیانی، سیدمحمدمهدی، مدیرصانعی، مهرداد، فرخوی، محسن، و تقدیری، اردلان. (1381). تاثیر استفاده از دیاتومیت و زئولیت طبیعی در جیره غذای بر میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 57(2)، 19-24. SID. https://sid.ir/paper/35016/fa

Vancouver: کپی

کیانی سیدمحمدمهدی، مدیرصانعی مهرداد، فرخوی محسن، تقدیری اردلان. تاثیر استفاده از دیاتومیت و زئولیت طبیعی در جیره غذای بر میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1381؛57(2):19-24. Available from: https://sid.ir/paper/35016/fa

IEEE: کپی

سیدمحمدمهدی کیانی، مهرداد مدیرصانعی، محسن فرخوی، و اردلان تقدیری، “تاثیر استفاده از دیاتومیت و زئولیت طبیعی در جیره غذای بر میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 57، no. 2، pp. 19–24، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35016/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button