مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,284
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

784
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 182

چکیده

 هدف: تعیین میزان باقیمانده نیتریت ها در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به منظور ارزیابی رعایت استانداردها مربوطه به حدود مجاز مواد افزودنی در کشور.طرح: مطالعه توصیفی - تحلیلی بر مبنای نمونه گیری اتفاقی.تعداد نمونه: دویست و پنجاه نمونه از انواع فرآورده های گوشتی (انواع کالباس و سوسیس). روش: در این مطالعه تعداد 250 نمونه از انواع فرآورده های گوشتی (کالباس و سوسیس) تولید شده توسط کارخانه های مختلف در سطح کشور به طور اتفاقی انتخاب و نمونه های مذکور از نظر شاخص میزان باقیمانده نیتریت با روش اسپکتروفتومتریک مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج: نتایج حاصله نشان داده که میزان باقیمانده نیتریت فرآورده های مختلف (انواع سوسیس و کالباس)1-108 p.p.m  بوده و بر اساس آنالیز واریانس یکطرفه اختلاف بین متوسط مقدار باقیمانده نیتریت مربوط به سوسیس گوشت قرمز از سایر محصولات بیشتر (P<0.05) و این مقدار در کالباس گوشت قرمز از سایر محصولات کمتر (P<0.05) است. در حالیکه بر اساس آزمون فوق الذکر متوسط میزان باقیمانده نیتریت در سوسیس و کالباس گوشت مرغ تفاوت معنی داری با یکدیگر ندارد.نتیجه گیری: با توجه به مطالعه انجام شده میزان باقیمانده نیتریت در مواردی بالاتر از حد مجاز پذیرفته شده در کشور می باشد. لذا رعایت استانداردهای مربوطه و اندازه گیری و کنترل مرتب این ماده افزودنی در فرآورده های گوشتی توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کامکار، ابوالفضل، رکنی، نوردهر، چراغعلی، عبدالمجید، حسینی، هدایت، رضایی مجاز، مهران، بکایی، سعید، نوروزیان، ایرج، و عبداله زاده، عبدالحکیم. (1383). اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 59(2)، 179-182. SID. https://sid.ir/paper/35142/fa

Vancouver: کپی

کامکار ابوالفضل، رکنی نوردهر، چراغعلی عبدالمجید، حسینی هدایت، رضایی مجاز مهران، بکایی سعید، نوروزیان ایرج، عبداله زاده عبدالحکیم. اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1383؛59(2):179-182. Available from: https://sid.ir/paper/35142/fa

IEEE: کپی

ابوالفضل کامکار، نوردهر رکنی، عبدالمجید چراغعلی، هدایت حسینی، مهران رضایی مجاز، سعید بکایی، ایرج نوروزیان، و عبدالحکیم عبداله زاده، “اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 59، no. 2، pp. 179–182، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35142/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button