مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه هیستومورفولوژیکی و هیستوشیمیائی تأثیر رژیم غذائی دارای زئولیت قم، بر ساختار بافتی روده باریک مرغ گوشتی در مقایسه با زئولیت تجاری

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 271

چکیده

 زمینه مطالعه: رشد روز افزون جمعیت و نیاز به تهیه مواد غذائی به ویژه پروتئین ها, علاقه به استفاده از مکمل های ارزان و در دسترس, جهت افزایش بازدهی تولید پروتئین را افزایش داده است. هدف: هدف این مطالعه بررسی تأثیر مصرف زئولیت منطقه قم بعنوان مکمل بر ساختار هیستولوژیکی و هیستوشیمیائی روده باریک مرغ گوشتی و مقایسه با زئولیت تجاری است. روش کار: در این مطالعه تجربی 200 جوجه گوشتی از مرغداری های قم خریداری و به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شد که شامل: گروه کنترل؛ گروه آزمایشی زئولیت قم که بر اساس دوز دریافتی به سه زیر گروه مختلف (5/0درصدZ1=, 1درصدZ2=, 5/1درصد Z3=) تقسیم شدند و گروه آزمایشی آنزیمیت (که زئولیت تجاری را دریافت کرد) بود. 42 روز بعد, از هر گروه 10 نمونه انتخاب شد و پس از پاساژ بافتی, لام ها با هماتوکسیلین-ائورین, پریودیک اسید شیف (PAS) و تلوئیدین بلو رنگ آمیزی و مطالعات میکروسکوپی با کمک نرم افزار1. 49f Image-j انجام شد و داده ها با استفاده SPSS ورژن 20 تجزیه و تحلیل شدند. 05/0> P به عنوان سطح معنی دار, در نظر گرفته شد. نتایج: در گروه آنزیمیت ارتفاع سلول های پوششی کاهش ولی تعداد غدد مخاطی و گابلت سل ها افزایش معنی داری داشت. تعداد گابلت سل پرزها به جز گروه Z1 در سایر گروه های تیماری افزایش معنی دار داشت (05/0> P). گابلت سل پرزها در گروه های زئولیت (Z1 و Z2) نسبت به گروه آنزیمیت و نیز در Z3 نسبت به Z1 افزایش معنی داری داشتند(05/0> P). نتیجه گیری نهایی: نتایج ما نشان داد که زئولیت در افزایش سطح جذب ساختار روده کوچک اثر ندارد؛ ولی فعالیت غدد و گابلت سل ها را تحریک می کند باعث بهبود گوارش می شود که در این مورد زئولیت قم نیز با درصد بالاتر, تأثیری مشابه آنزیمیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسلامی فارسانی، محسن، دخیلی، محمد، آب آب زاده، شیما، یگانه پرست، محمد، و حیدری، فاطمه. (1398). مطالعه هیستومورفولوژیکی و هیستوشیمیائی تأثیر رژیم غذائی دارای زئولیت قم, بر ساختار بافتی روده باریک مرغ گوشتی در مقایسه با زئولیت تجاری. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(2 )، 261-271. SID. https://sid.ir/paper/35305/fa

    Vancouver: کپی

    اسلامی فارسانی محسن، دخیلی محمد، آب آب زاده شیما، یگانه پرست محمد، حیدری فاطمه. مطالعه هیستومورفولوژیکی و هیستوشیمیائی تأثیر رژیم غذائی دارای زئولیت قم, بر ساختار بافتی روده باریک مرغ گوشتی در مقایسه با زئولیت تجاری. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(2 ):261-271. Available from: https://sid.ir/paper/35305/fa

    IEEE: کپی

    محسن اسلامی فارسانی، محمد دخیلی، شیما آب آب زاده، محمد یگانه پرست، و فاطمه حیدری، “مطالعه هیستومورفولوژیکی و هیستوشیمیائی تأثیر رژیم غذائی دارای زئولیت قم, بر ساختار بافتی روده باریک مرغ گوشتی در مقایسه با زئولیت تجاری،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 2 ، pp. 261–271، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35305/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button