مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,479
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

865
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس گیاه سیر بر شاخصه های هماتولوژیک فیل ماهیان جوان پرورشی

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 216

چکیده

 فیل ماهی یکی از باارزش ترین گونه های ماهیان خاویاری است که تلاش های زیادی جهت تکثیر مصنوعی, پرورش و نیز بازسازی ذخایر این گونه صورت گرفته است. هدف این مطالعه بررسی اثر اسانس سیر به عنوان یک ماده محرک سیستم ایمنی, بر شاخص های هماتولوژی و ایمنی سلولی در فیل مـاهیـان جـوان پرورشی است. تیمارهای آزمایش بر اساس شش جیره غذایی شامل: یک جیره فاقد اسانس سیر و آنتی بیوتیک, یک جیره حاوی 30 mg/kg آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین و چهار جیره با مقادیر مختلف0.05 g/kg , 0.10, 0.15, 0.20 اسانس سیر تهیه شد. بچه فیل ماهیان پرورشی با میانگین وزنی 24±2 گرم, به مدت 56 روز با جیره های غذایی تغذیه و در انتهای دوره آزمایش, شاخص های خونی اندازه گیری شد. شاخص های زمان انعقاد خون و میانگین هموگلوبین در هر گلبول قرمز (MCH) روندی افزایشی در تیمارهای حاوی اسانس سیر نشان داد. تعداد لنفوسیت ها در جیره های حاوی0.05 g/kg , 0.10 g/kg و 0.15 g/kg اسانس سیر, به طور معنی داری بیشتر از تیمارهای شاهد و حاوی آنتی بیوتیک و تعداد نوتروفیل خون در تیمارهای حاوی  0.15 g/kgو  0.20 g/kgاسانس سیر به طور معنی داری کمتر از سایر تیمارها بود. در مجموع نتایج نشان داد که افزودن اسانس سیر با افزایش زمان انعقاد خون, میزان هموگلوبین گویچه های قرمز, افزایش تعداد لنفوسیت ها و نوتروفیل ها و کاهش تعداد ائوزینوفیل ها, تاثیر معنی داری بر ارتقا سیستم ایمنی و وضعیت فیزیولوژیک بدن فیل ماهیان در مقایسه با جیره شاهد و جیره حاوی آنتی بیوتیک داشته و می تواند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین در جیره غذایی فیل ماهیان جوان پرورشی باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تنگستانی، راضیه، علی زاده دوغیکلایی، ابراهیم، ابراهیمی، عیسی، و زارع، پرویز. (1390). اثر اسانس گیاه سیر بر شاخصه های هماتولوژیک فیل ماهیان جوان پرورشی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 66(3)، 209-216. SID. https://sid.ir/paper/35307/fa

    Vancouver: کپی

    تنگستانی راضیه، علی زاده دوغیکلایی ابراهیم، ابراهیمی عیسی، زارع پرویز. اثر اسانس گیاه سیر بر شاخصه های هماتولوژیک فیل ماهیان جوان پرورشی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1390؛66(3):209-216. Available from: https://sid.ir/paper/35307/fa

    IEEE: کپی

    راضیه تنگستانی، ابراهیم علی زاده دوغیکلایی، عیسی ابراهیمی، و پرویز زارع، “اثر اسانس گیاه سیر بر شاخصه های هماتولوژیک فیل ماهیان جوان پرورشی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 66، no. 3، pp. 209–216، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35307/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button