مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ژن های حدت سویه های وروتوکسین زای باکتری اشریشیاکلی جدا شده از شیرهای خام و پنیرهای غیر پاستوریزه

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 228

چکیده

 اشریشیاکلی وروتوکسیژن شامل سویه هایی است که دارای ژن هایstx1 و stx2 می باشند که هر کدام نقشی در بیماریزایی باکتری E. coli دارند. این سویه ها باعث بروز اسهال خونی, سندرم همولیتیک اورمیک و ترومبوسایتوپنی پورپورا می شود. از آنجایی که احتمال وجود باکتری E. coli و سویه های وروتوکسین زا در مواد غذایی گوناگون از جمله شیر و پنیر زیاد است و به لحاظ اهمیت زیاد این سویه ها در بهداشت انسان, در همین راستا این مطالعه جهت بررسی فراوانی سویه های وروتوکسین زای اشریشیاکلی در شیر و پنیرهای غیر پاستوریزه, با روش PCR طراحی و به اجرا در آمد. در این بررسی 200 نمونه شیر غیر پاستوریزه و 80 نمونه پنیر غیر پاستوریزه مورد آزمون قرار گرفت که 38 جدایه باکتری اشریشیاکلی از نمونه های شیر غیر پاستوریزه و 14 جدایه باکتری اشریشیاکلی از نمونه های پنیر غیر پاستوریزه جدا گردید. جدایه های E. coli جدا شده از نظر وجود سروتیپ H7: O157و ژن هایstx1 , stx2, eaeA و hlyA توسط روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که از بین 38 جدایه باکتری E. coli جدا شده از نمونه های شیر غیر پاستوریزه, 2 سروتیپ H7: O157 جدا گردید که هر دو واجد ژن های stx2, eaeA و hlyA بودند. همچنین یک جدایه غیر O157 نیـز واجد ژن stx2 شناسایی گردید. هیچ یک از جدایه ها واجد ژن stx1 نبودند. از بین 14 جدایه باکتری E. coli جدا شده از نمونه های پنیر غیر پاستوریزه, هیچ کدام واجد ژن های مذکور نبودند و سروتیپ H7: O157نیز جدا نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنیادیان، مجتبی، زهرایی صالحی، محمدتقی، محزونیه، محمدرضا، و اخوان طاهری، فروغ. (1390). مطالعه ژن های حدت سویه های وروتوکسین زای باکتری اشریشیاکلی جدا شده از شیرهای خام و پنیرهای غیر پاستوریزه. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 66(3)، 223-228. SID. https://sid.ir/paper/35316/fa

    Vancouver: کپی

    بنیادیان مجتبی، زهرایی صالحی محمدتقی، محزونیه محمدرضا، اخوان طاهری فروغ. مطالعه ژن های حدت سویه های وروتوکسین زای باکتری اشریشیاکلی جدا شده از شیرهای خام و پنیرهای غیر پاستوریزه. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1390؛66(3):223-228. Available from: https://sid.ir/paper/35316/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی بنیادیان، محمدتقی زهرایی صالحی، محمدرضا محزونیه، و فروغ اخوان طاهری، “مطالعه ژن های حدت سویه های وروتوکسین زای باکتری اشریشیاکلی جدا شده از شیرهای خام و پنیرهای غیر پاستوریزه،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 66، no. 3، pp. 223–228، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35316/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button