Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,540
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی عوامل قارچی توکسین زا و غیر توکسین زا از جیره های غذایی دامی ارسالی به مرکز قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 226

چکیده

 هدف: شناسایی قارچهای توکسین زا و غیر توکسین زای جیره های غذایی تحت مطالعه.طرح: مطالعه آزمایشگاهی.نمونه ها: تعداد نوزده نمونه جیره غذایی از قبیل ذرت, جو, سیلو, کنسانتره, پودر و چربی و ...روش: بر اساس تکنیکهای استاندارد آزمایشگاهی پس از آماده سازی, نمونه ها بر روی محیط های کشت سابورو و گلوکز آگار حاوی کلرامفنیکل, پوتیتوگلوکزآگار, چاپکس داکس آگار و رزبنگال آگار به دو روش خطی و تلقیحی کشت داده شدند. تحلیل آماری: بر اساس آزمونهای تی و مربع کای.نتایج: بر اساس اطلاعات به دست آمده از نتایج کشت, گونه های آسپرژیلوس (63.2 درصد), پنی سیلیوم(36.8), موکور(31.6 درصد) و کلادوسپوریوم (26.3 درصد) به ترتیب فراوانترین قارچهای جدا شده از جیره های تحت آزمایش بودند. فراوانترین تعداد کلنی ها, توسط فوزاریوم (118 کلنی) در جیره های سیلو و کنسانتره ایجاد شده بود. گونه های جنس آسپرژیلوس عبارت بودند از آسپرژیلوس فومیگاتوس (18.5 درصد), آسپرژیلوس فلاووس (35.9 درصد), آسپرژیلوس نیجر (25.9 درصد) و گونه های شناسایی نشده آسپرژیلوس ( 29.6درصد). بر اساس آزمونهای آماری اختلاف معنی داری بین فراوانی گونه های آسپرژیلوس جدا شده با قارچهای دیگر مشاهده گردید (P<0.05). همچنین اختلاف معنی داری بین جداسازی گونه های توکسین زای احتمالی و غیر توکسین زا مشاهده گردید بدین معنی که گونه های توکسین زا, حضور معنی دار تری (P<0.001)  را در این بررسی نشان می دهند.نتیجه گیری: با توجه به حضور قارچهای توکسین زا در جیره های غذایی تحت مطالعه, باید برنامه ریزی مدونی برای شناسایی قارچهای موجود در جیره های مختلف دامی در مراکز تولید نمود تا پس از شناسایی قارچهای توکسین زا و توکسین های حاصله, برنامه و دستور العمل هایی را جهت کنترل قارچهای مذکور در جیره ها تدوین نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی، علیرضا، شکری، حجت اله، یحیی رعیت، رامک، و سلطانی، مینو. (1383). جداسازی عوامل قارچی توکسین زا و غیر توکسین زا از جیره های غذایی دامی ارسالی به مرکز قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 59(3)، 221-226. SID. https://sid.ir/paper/35332/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی علیرضا، شکری حجت اله، یحیی رعیت رامک، سلطانی مینو. جداسازی عوامل قارچی توکسین زا و غیر توکسین زا از جیره های غذایی دامی ارسالی به مرکز قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1383؛59(3):221-226. Available from: https://sid.ir/paper/35332/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا خسروی، حجت اله شکری، رامک یحیی رعیت، و مینو سلطانی، “جداسازی عوامل قارچی توکسین زا و غیر توکسین زا از جیره های غذایی دامی ارسالی به مرکز قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 59، no. 3، pp. 221–226، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35332/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا