مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,265
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

4,989
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان ترکیبات فنولی، فعالیتهای آنتی رادیکالی و آنتی اکسیدانی عسل سبلان

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 61

چکیده

 زمینه مطالعه: عسل به عنوان ماده ای با خواص بیولوژیکی مختلف, از جمله اثرات آنتی اکسیدانی شناخته شده است. اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های اصلی این محصول می باشند. اندازه گیری این ترکیبات می تواند به انتخاب عسل با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا کمک کند. هدف: در این مطالعه میزان کل ترکیبات فنولیک, محتوای تام فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی هشت نمونه عسل سبلان بررسی شد, علاوه براین چند آزمون کنترل کیفیت شیمیایی عسل از جمله pH, اسیدیته, فعالیت دیاستازی (کیفی) و تشخیص وجود هیدروکسی متیل فورفورال (کیفی) نیز انجام گرفت. روش کار: مقدار کل ترکیبات فنولیک با استفاده از معرف فولین سیوکالتیو, فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH و مهار رنگ بری بتاکاروتن, محتوای تام فلاونوئیدی با استفاده از معرف کلرید آلومینیوم اندازه گیری گردید. از روش های ذکر شده در استاندارد شماره92 سازمان ملی استاندارد ایران جهت اندازه گیری پارامترهای فیزیکوشیمیایی عسل استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون ANOVA (one-way), با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت. نتایج: محدوده مقادیر بدست آمده حاصل از آزمون ها عبارتست از: میزان ترکیبات فنولیک (15.71-41.58 mg معادل گالیک اسید در g 100 عسل), محتوای تام فلاونوئیدی (3.80-13.20 mg معادل کوئرستین در g100 عسل), میزان فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH (23.19%-94.25%) و با روش مهار پراکسیداسیون بتاکاروتن- لینولئیک اسید (3.63-3.83) PH, (%69.54-85.69) , اسیدیته آزاد (11.99-20.50 mEq/kg) فعالیت دیاستازی تمام نمونه ها به جز (نمونه یک) منفی شد, نتیجه تست HMF تمام نمونه ها مثبت گردید. نتیجه گیری نهایی: نمونه های مورد آزمون فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی از خود نشان دادند, نتایج آزمون های شیمیایی مطابق با استانداردهای جهانی بود به استثنای آزمون دیاستاز و HMF که میتواند به علت شرایط نامناسب فرآوری و نگهداری, حرارت دادن محصول, تازه نبودن عسل وغیره باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامکار، ابوالفضل، و خدابخشیان، سارا. (1396). تعیین میزان ترکیبات فنولی, فعالیتهای آنتی رادیکالی و آنتی اکسیدانی عسل سبلان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 72(1)، 53-61. SID. https://sid.ir/paper/35344/fa

    Vancouver: کپی

    کامکار ابوالفضل، خدابخشیان سارا. تعیین میزان ترکیبات فنولی, فعالیتهای آنتی رادیکالی و آنتی اکسیدانی عسل سبلان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1396؛72(1):53-61. Available from: https://sid.ir/paper/35344/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل کامکار، و سارا خدابخشیان، “تعیین میزان ترکیبات فنولی, فعالیتهای آنتی رادیکالی و آنتی اکسیدانی عسل سبلان،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 72، no. 1، pp. 53–61، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button