مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,808
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به عنوان محرک رشد به جیره غذایی بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 66

چکیده

 هدف: مطالعه اثرات ناشی از به کارگیری دو نوع ترکیب محرک رشد مختلف بر روی بازده تولیدی جوجه های گوشتی.طرح: طرح آماری کاملا تصادفی.حیوانات: 540 قطعه جوجه یکروزه گوشتی جنس نر از سویه تجاری راس 208.روش: استفاده از سه گروه درمانی و تغذیه آنها به ترتیب با جیره غذایی فاقد هرگونه ترکیب محرک رشد, جیره غذایی حاوی 1.0g/kg آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین, و جیره غذایی واجد 0.1g/Kg ترکیب پروبیوتیک تهیه شده از مخلوط کشت دو باکتری Bacillus Subtilis CH 201 و Bacillus licheniformis CH 200 در طول آزمایش, محاسبه وزن بدن, مقدار غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در سنین 21, 42 و 49 روزگی. تجزیه و تحلیل آماری: استفاده از آزمون تجزیه واریانس جهت تعیین اثر افزودن ترکیبات مورد آزمایش به جیره های غذایی و آزمون توکی برای پی بردن به اختلاف بین گروههای درمانی.نتایج: در مقایسه با گروه شاهد, افزودن آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین به جیره غذایی به طور بسیار معنی داری موجب افزایش وزن بدن جوجه ها گردید (P<0.01), در حالی که اضافه نمودن پروبیوتیک به خوراک, تاثیر معنی داری بر وزن بدن نداشت (P>0.05). در پایان آزمایش تفاوت بین وزن بدن در جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی آنتی بیوتیک یا پروبیوتیک معنی دار نبود (P>0.05). استفاده از آنتی بیوتیک یا پروبیوتیک در جیره, موجب کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد در پایان آزمایش گردید (P<0.01), اما بین ضریب تبدیل غذایی در این دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت (P>0.05).نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل می توان چنین نتیجه گیری نمود که افزودن هر یک از دو ترکیب آنتی بیوتیک یا پروبیوتیک مورد استفاده در این بررسی تجربی به جیره غذایی, سبب بهبود بازده تولید جوجه های گوشتی در مقایسه با گروه شاهد گردید. از سوی دیگر علی رغم برتری نسبی به کارگیری آنتی بیوتیک نسبت به پروبیوتیک در این آزمایش, به دلیل عدم وجود اختلاف آماری معنی دار بین نتایج حاصل از افزودن این دو ترکیب به جیره غذایی و بروز عوارض احتمالی ناشی از مصرف آنتی بیوتیک, به نظر می رسد استفاده از ترکیب تهیه شده از کشت مخلوط دو باکتری Bacillus subtilis CH 201 و Bacillus licheniformis CH 200 به عنوان محرک رشد می تواند قابل توصیه باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدیرصانعی، مهرداد، کیایی، سیدمحمدمهدی، و فرخوی، محسن. (1381). مقایسه اثر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به عنوان محرک رشد به جیره غذایی بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 57(1)، 61-66. SID. https://sid.ir/paper/35369/fa

    Vancouver: کپی

    مدیرصانعی مهرداد، کیایی سیدمحمدمهدی، فرخوی محسن. مقایسه اثر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به عنوان محرک رشد به جیره غذایی بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1381؛57(1):61-66. Available from: https://sid.ir/paper/35369/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد مدیرصانعی، سیدمحمدمهدی کیایی، و محسن فرخوی، “مقایسه اثر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به عنوان محرک رشد به جیره غذایی بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 57، no. 1، pp. 61–66، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35369/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button