مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

842
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اسانس آویشن شیرازی، اسید استیک، درجه حرارت و زمان نگهداری بر روی احتمال رشد یک سلول و سلولهای مورد نیاز سالمونلا تایفی موریم در محیط آبگوشت قلب – مغز

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 141

چکیده

 هدف: اثرات اسانس آویشن شیرازی, اسید استیک, درجه حرارت و زمان نگهداری بر روی احتمال رشد یک سلول و سلولهای مورد نیاز سالمونلاتایفی موریم در یک محیط مدل برات مورد بررسی قرار گرفت.طرح: مشاهده رشد در مدل برات و محاسبه لگاریتم درصد احتمال رشد (Log P%).روش: لگاریتم درصد احتمال رشد (Log P%) سالمونلاتایفی موریم در محیط آبگوشت قلب و مغز (brain heart infusion broth) بصورت مدل متاثر از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر, 0.03 و 0.06 درصد), اسید استیک (7.4 و 6, pH), درجه حرارت (35, 25 و 15 درجه سانتیگراد) و زمان نگهداری (تا 43 روز) مورد بررسی قرار گرفت.تجزیه و تحلیل آماری: تعیین اثرات تنها و توامان فاکتورهای رشد بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد با استفاده از آنالیز واریانس.نتایج: مقادیر Log P% سالمونلاتایفی موریم, بطور معنی داری (P<0.05, با آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس, مقادیر pH, درجه حرارت نگهداری و اثرات تداخلی آنها قرار گرفت. حداکثر لگاریتم درصد احتمال رشد در غلظت صفر درصد اسانس و pH برابر 7.4 (محیط آبگوشت) در درجات حرارت 35, 25, 15 درجه سانتیگراد به ترتیب 1.07, 1.07 و 0.41 بود. در این pH و درجات حرارت اشاره شده بالا با غلظت 0.03 درصد اسانس به ترتیب به 2.93-, 3.24- و 3.24- کاهش یافته و با افزایش اسانس به 0.06 درصد, مقادیر Log P% به ترتیب به 4.23-, 4.23- و 4.23- کاهش پیدا نمود. با کاهش pH محیط به 6 در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35, 25, 15 به ترتیب 2, 0.76 و 1.41 بود و با افزایش مقدار اسانس به 0.03 درصد و pH برابر 6, مقادیر Log P% در سه درجه حرارت موردنظر به ترتیب به 1.93-, 2.59- و 4.23- کاهش پیدا نمود و در این حالت با افزایش غلظت اسانس به 0.06 مقادیر Log P% به ترتیب به 4.93-, 4.93- و 4.93- کاهش پیدا نمود که بیانگر توقف رشد کامل باکتری بود.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در تحقیق, اسانس آویشن شیرازی احتمالا می تواند بعنوان یک نگهدارنده و ضد باکتری مناسب لااقل علیه برخی از باکتری های گرم منفی از جمله باکتری مورد مطالعه, در برخی از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضویلر، ودود، آخوندزاده بستی، افشین، عباسی فر، رضا، و رادمهر، بهراد. (1385). اثرات اسانس آویشن شیرازی, اسید استیک, درجه حرارت و زمان نگهداری بر روی احتمال رشد یک سلول و سلولهای مورد نیاز سالمونلا تایفی موریم در محیط آبگوشت قلب – مغز. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 61(2)، 135-141. SID. https://sid.ir/paper/35408/fa

    Vancouver: کپی

    رضویلر ودود، آخوندزاده بستی افشین، عباسی فر رضا، رادمهر بهراد. اثرات اسانس آویشن شیرازی, اسید استیک, درجه حرارت و زمان نگهداری بر روی احتمال رشد یک سلول و سلولهای مورد نیاز سالمونلا تایفی موریم در محیط آبگوشت قلب – مغز. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1385؛61(2):135-141. Available from: https://sid.ir/paper/35408/fa

    IEEE: کپی

    ودود رضویلر، افشین آخوندزاده بستی، رضا عباسی فر، و بهراد رادمهر، “اثرات اسانس آویشن شیرازی, اسید استیک, درجه حرارت و زمان نگهداری بر روی احتمال رشد یک سلول و سلولهای مورد نیاز سالمونلا تایفی موریم در محیط آبگوشت قلب – مغز،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 61، no. 2، pp. 135–141، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35408/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button