مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,123
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی بره موم بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 23

چکیده

 امنیت زیستی در تولید جوجه های گوشتی اهمیت بسیار زیادی دارد ولی حفظ آن سخت و غیر ممکن است. بنابراین, بهبود در عملکرد سیستم ایمنی می تواند بیماری ها را در جوجه ها کنترل نماید. اثر شش سطح عصاره روغنی بره موم (صفر, 50, 100, 150, 200 و 250 میلیگرم بره موم در کیلوگرم خوراک) بر عملکرد سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل با استفاده از طرح کاملا تصادفی با 360 جوجه (میانگین وزن 94 گرم) یکروزه گوشتی تجارتی (آرین) مورد مطالعه قرار گرفت. میزان آنتی بادی خون علیه ویروس نیوکاسل (تست HI), وزن غده تیموس, بورس فابریسیوس و در صد لنفوسیت ها برای یک دوره 42 روزه اندازه گیری شد و داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سطح بره موم, میزان آنتی بادی خون نیز بطور معنی داری (p<0.05) افزایش یافت و در سطح 250 میلیگرم, تیتر آنتی بادی در 42 روزگی نسبت به شاهد (6.42 تیتر) به 10.42 تیتر رسید. وزن تیموس نیز با افزایش سطح بره موم بطور معنی داری (p<0.05) افزایش یافت و در سطح 250 میلیگرم در مقایسه با شاهد (8.47 گرم) به 14.54 گرم رسید. وزن بورس فابریسیوس از 2.42 گرم در گروه شاهد به 4.62 گرم در سطح 250 میلیگرم بره موم افزایش یافت و این اختلاف از نظر آماری معنی دار (p<0.05) بود. سطوح 200 و 250 میلیگرم بره موم نسبت به شاهد (48.93 درصد) به ترتیب 50.18 و 51.24 درصد بطور معنی داری (p<0.05) موجب افزایش لنفوسیت ها شد. نتایج کلی نشان داد که مصرف بره موم از سطح 50 تا 250 میلیگرم در کیلوگرم خوراک موجب بهبود در کارآیی سیستم ایمنی برای ایمن سازی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقیان رودسری، محمود، مهدی زاده تکلیمی، سیدمظفر، باقرزاده کاسمانی، فرزاد، لطف الهیان، هوشنگ، موسوی، سیده فاطمه، و ابوالقاسمی، سیدعبدالحسین. (1389). بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی بره موم بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 65(1)، 19-23. SID. https://sid.ir/paper/35491/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقیان رودسری محمود، مهدی زاده تکلیمی سیدمظفر، باقرزاده کاسمانی فرزاد، لطف الهیان هوشنگ، موسوی سیده فاطمه، ابوالقاسمی سیدعبدالحسین. بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی بره موم بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1389؛65(1):19-23. Available from: https://sid.ir/paper/35491/fa

    IEEE: کپی

    محمود حقیقیان رودسری، سیدمظفر مهدی زاده تکلیمی، فرزاد باقرزاده کاسمانی، هوشنگ لطف الهیان، سیده فاطمه موسوی، و سیدعبدالحسین ابوالقاسمی، “بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی بره موم بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 65، no. 1، pp. 19–23، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35491/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button