مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن پودر تخم گشنیز و ریشه زنجبیل به جیره بر عملکرد رشد، ویژگی های لاشه، جمعیت اشریشیاکلی ایلئوم روده و برخی پارامترهای بیوشیمی سرم جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 318

چکیده

 زمینه مطالعه: گیاهان دارویی در پرورش طیور برای بهبود کیفیت لاشه و ایمنی و کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها مورد استفاده می باشند. هدف: هدف این تحقیق بررسی اثر افزودن پودر تخم گشنیز و ریشه زنجبیل به جیره بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه, جمعیت اشریشیاکلی روده و برخی پارامترهای بیوشیمی سرم جوجه های گوشتی بود. روش کار: تعداد 160 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 در 4 گروه تیماری با 4 تکرار تقسیم و به مدت 42 روز پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل: 1-جیره پایه (شاهد), 2-جیره پایه + 5/1% پودر تخم گشنیز, 3-جیره پایه + 75/0% پودر ریشه زنجبیل و 4-جیره پایه + 1% پودر تخم گشنیز به همراه 5/0% پودر ریشه زنجبیل بود. در پایان دوره, از هر تکرار یک پرنده جهت خونگیری و تجزیه لاشه کشتار شد. نتایج: نتایج نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل غذایی جوجه ها در سن 28-1 روزگی معنی دار بود (05/0>p). پایین ترین ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای گشنیز+زنجبیل مشاهده شد. تجزیه لاشه جوجه ها نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن چربی حفره شکمی, بورس و سنگدان معنی دار بود (05/0>p). بالاترین درصد وزن سنگدان در تیمار گشنیز+زنجبیل و پایین ترین درصد وزن چربی حفره شکمی و بورس در تیمار زنجبیل مشاهده شد. اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت کلسترول و HDL سرم جوجه ها معنی دار بود (05/0>p). تیمار زنجبیل دارای پایین ترین غلظت کلسترول و تیمار گشنیز+زنجبیل دارای بالاترین HDL بود. اثر تیمارهای آزمایشی بر جمعیت اشریشیاکلی روده معنی دار بود (05/0>p), تیمار گشنیز +زنجبیل کمترین تعداد اشریشیاکلی را در ایلئوم داشت. نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان داد که سطح 75/0 % پودر زنجبیل در جیره جوجه های گوشتی اثرات مثبتی بر کاهش چربی حفره شکمی, وزن بورس, میزان کلسترول و همچنین کاهش جمعیت اشریشیاکلی روده داشت. مخلوط زنجبیل+گشنیز در جیره با کاهش ضریب تبدیل غذایی و جمعیت اشریشیاکلی روده باعث بهبود عملکرد رشد جوجه های گوشتی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی سوقه، یاسمن، مسلمی پور، فرید، مقصودلو، شهریار، و بیات کوهسار، جواد. (1397). تاثیر افزودن پودر تخم گشنیز و ریشه زنجبیل به جیره بر عملکرد رشد, ویژگی های لاشه, جمعیت اشریشیاکلی ایلئوم روده و برخی پارامترهای بیوشیمی سرم جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 73(3 )، 309-318. SID. https://sid.ir/paper/35568/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی سوقه یاسمن، مسلمی پور فرید، مقصودلو شهریار، بیات کوهسار جواد. تاثیر افزودن پودر تخم گشنیز و ریشه زنجبیل به جیره بر عملکرد رشد, ویژگی های لاشه, جمعیت اشریشیاکلی ایلئوم روده و برخی پارامترهای بیوشیمی سرم جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1397؛73(3 ):309-318. Available from: https://sid.ir/paper/35568/fa

    IEEE: کپی

    یاسمن شریفی سوقه، فرید مسلمی پور، شهریار مقصودلو، و جواد بیات کوهسار، “تاثیر افزودن پودر تخم گشنیز و ریشه زنجبیل به جیره بر عملکرد رشد, ویژگی های لاشه, جمعیت اشریشیاکلی ایلئوم روده و برخی پارامترهای بیوشیمی سرم جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 73، no. 3 ، pp. 309–318، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button