مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,142
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شاخص درجه زردی و آهن فعال برای ارزیابی تحمل برخی پایه های مرکبات به آهک خاک

صفحات

 صفحه شروع 369 | صفحه پایان 384

چکیده

 در این پژوهش تحمل برخی پایه های مرکبات (نارنج, کاریزوسیترنج, ترویرسیترنج, سی-35, گوتو و اسموت فلت سویل) به آهک کل و فعال به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در خاک های منطقه شرق مازندران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میانگین وزن خشک از سوینگل سیتروملو و کمترین وزن خشک از نارنج, پایه معمول منطقه حاصل شد. همچنین نتایج میانگین درجه کلروز در این خاک ها نشان داد که سوینگل سیتروملو بیشترین درجه کلروز داشت و پایه های سی-35, کاریزوسیترنج, گوتو, ترویرسیترنج, اسموت فلت سویل و نارنج به ترتیب بعد از سیتروملو قرار داشتند و با افزایش آهک کل و فعال خاک, میانگین غلظت آهن فعال برگ پایه های مختلف کاهش یافت. به طور میانگین از آهن کل برگ ها, درصدی که به شکل آهن فعال بود بسیار بیشتر از ریشه ها بود. در مقابل میانگین غلظت آهن کل ریشه ها بیش از چندین برابر برگ ها بود و با افزایش آهک خاک ها, درصدی از آهن کل برگ که به شکل فعال بود کاهش نشان داد, اما در ریشه ها بر خلاف برگ ها, این درصد آهن فعال افزایش یافت. همچنین افزایش آهک فعال خاک, تاثیر معنی داری بر غلظت آهن فعال برگ نارنج و اسموت فلت سویل نداشت. در مقابل, غلظت آهن فعال برگ سوینگل سیتروملو, کاریزوسیترنج, ترویرسیترنج, سی-35 و گوتو با افزایش آهک فعال کاهش یافت. لذا با توجه به شاخص درجه زردی برگ و شیب کاهش غلظت آهن فعال برگ به ازای هر واحد افزایش آهک فعال, نارنج و اسموت فلت سویل متحمل ترین و سوینگل سیتروملو حساس ترین پایه به آهک خاک بودند. پایه های گوتو, کاریزوسیترنج, ترویرسیترنج و سی-35 از نظر حساسیت به ترتیب پس از سوینگل قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسدی کنگرشاهی، علی، اخلاقی امیری، نگین، و سمر، محمود. (1394). شاخص درجه زردی و آهن فعال برای ارزیابی تحمل برخی پایه های مرکبات به آهک خاک. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 29(3 الف)، 369-384. SID. https://sid.ir/paper/356387/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی کنگرشاهی علی، اخلاقی امیری نگین، سمر محمود. شاخص درجه زردی و آهن فعال برای ارزیابی تحمل برخی پایه های مرکبات به آهک خاک. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1394؛29(3 الف):369-384. Available from: https://sid.ir/paper/356387/fa

    IEEE: کپی

    علی اسدی کنگرشاهی، نگین اخلاقی امیری، و محمود سمر، “شاخص درجه زردی و آهن فعال برای ارزیابی تحمل برخی پایه های مرکبات به آهک خاک،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 29، no. 3 الف، pp. 369–384، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356387/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button