مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,855
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,013
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روشهای بهینه بسته بندی نان تافتون

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 169

چکیده

 با توجه به اینکه یکی از مهمترین دلایل ضایعات زیاد نان های ایرانی, عدم بسته بندی و نگهداری صحیح این محصول است, در این پژوهش بعد از تعیین بهترین دما, برای بسته بندی, اثر سه نوع لایه پلاستیکی, لفاف دولایه از پلی پروپیلن جهت دار شده و پلی اتیلن (OPP/PE) با ضخامت 60 میکرون, لفاف سه لایه متشکل از پلی اتیلن و پلی پروپیلین (OPP/PE) با ضخامت 70 میکرون و پلی اتیلن دو لایه با ضخامت 30 میکرون به همراه استفاده از کارتن و پلاستیک بر خصوصیات نان تافتون تهیه شده از آرد تیپ 800 تا 72 ساعت پس از پخت مورد بررسی قرار گرفت. دو دامنه دما برای بسته بندی شامل 20 تا 25 و 40 تا 50 درجه سانتیگراد منظور شد. نتایج آزمونهای اندازه گیری رطوبت و فعالیت آبی نشان داد که بین خصوصیات ونان بسته بندی شده در لایه های مختلف تفاوت معنی داری (p<0.01) وجود دارد و درصد رطوبت و فعالیت آبی Aw در لایه های با نفوذپذیری بالا نسبت به رطوبت و بخار آب کمتر بود, در نتیجه رشد کپک ها دراین نوع بسته بندی ها کاهش یافت, ولی کاهش درصد رطوبت نان, باعث کم شدن امتیاز نهای و میزان بیاتی نان شد. همچنین مشخص شد که استفاده از لایه کارتنی که دو طرف آن با کاغذ پلی اتیلن دار پوشانده شده است باعث ایجاد تفاوت معنی دار در نتایج به دست آمده در آزمون های کیفی نان بسته بندی شده با این روش نمی شود. در این پژوهش مشخص شد که استفاده از تعداد زیادی قطعات نان در ابعاد 10×10 سانتی متر در یک بسته بندی به همراه کارتن و پلاستیک مناسب بوده و وجود کارتن باعث حفظ شکل و خصوصیات بسته بندی نان در طول حمل ونقل و همچنین نگهداری آن می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقدادیان، نفیسه، شاهدی باغ خندان، محمد، و کبیر، غلامحسین. (1383). بررسی روشهای بهینه بسته بندی نان تافتون. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(1)، 157-169. SID. https://sid.ir/paper/357192/fa

    Vancouver: کپی

    مقدادیان نفیسه، شاهدی باغ خندان محمد، کبیر غلامحسین. بررسی روشهای بهینه بسته بندی نان تافتون. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(1):157-169. Available from: https://sid.ir/paper/357192/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه مقدادیان، محمد شاهدی باغ خندان، و غلامحسین کبیر، “بررسی روشهای بهینه بسته بندی نان تافتون،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 1، pp. 157–169، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357192/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button