مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,110
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم بر غلظت و توزیع عناصر معدنی و قندهای محلول سه رقم تجاری انار

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 98

چکیده

 در این آزمایش اثر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم بر غلظت و توزیع یونها و قندهای محلول در قلمه های سه رقم تجاری انارL.) (Punica granatumبه نام های آلک ترش, ملس ترش و ملس شیرین مورد مطالعه قرار گرفت. قلمه های رقم های فوق پس از ضدعفونی در محلول دو در هزار بنو میل, جهت ریشه دهی در گلدانهای پلاستیکی حاوی ماسه و پرلیت, با نسبت حجمی مساوی, کشت گردیده و بلافاصله با محلول غذایی کامل هوگلند آبیاری شدند. بعد از 3 هفته, قلمه های ریشه دار شده, تحت تاثیر غلظت های مختلف کلرور سدیم (0,40,80 و120 میلی مولار) قرار گرفتند. به مدت 80 روز آبیاری گلدانها با غلظت های نهایی کلرور سدیم, انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد با افزایش غلظت کلرورسدیم, غلظت های سدیم, کلر و پتاسیم در بافتها افزایش ولی کلسیم, منیزیم و نیتروژن کاهش یافته است رقم های مورد مطالعه از نظر مقدار غلظت و توزیع یونها با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند. میزان قندهای محلول در برگهای هر سه رقم با افزایش غلظت کلرور سدیم آب آبیاری کاهش یافت. براساس نتایج این آزمایش, قلمه های انار تا سطح40 میلی مولارکلرید سدیم, سدیم را در سلولهای ریشه انباشته کرده و از انتقال آن به بخشهای هوایی گیاه ممانعت کردند با این وجود درشوری های بالاتر, به علت اشباع شدن ظرفیت سلولهای ریشه از سدیم, انتقال این عنصر از ریشه به سمت اندامهای هوایی صورت می گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نایینی، محمدرضا، لسانی، حسین، خوش گفتارمنش، امیرحسین، و میرزاپور، محمدهادی. (1383). اثر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم بر غلظت و توزیع عناصر معدنی و قندهای محلول سه رقم تجاری انار . علوم خاک و آب، 18(1)، 91-98. SID. https://sid.ir/paper/357342/fa

Vancouver: کپی

نایینی محمدرضا، لسانی حسین، خوش گفتارمنش امیرحسین، میرزاپور محمدهادی. اثر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم بر غلظت و توزیع عناصر معدنی و قندهای محلول سه رقم تجاری انار . علوم خاک و آب[Internet]. 1383؛18(1):91-98. Available from: https://sid.ir/paper/357342/fa

IEEE: کپی

محمدرضا نایینی، حسین لسانی، امیرحسین خوش گفتارمنش، و محمدهادی میرزاپور، “اثر تنش شوری ناشی از کلرور سدیم بر غلظت و توزیع عناصر معدنی و قندهای محلول سه رقم تجاری انار ،” علوم خاک و آب، vol. 18، no. 1، pp. 91–98، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357342/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button