مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آموزش بر رفتار زنان خانوار در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها

صفحات

 صفحه شروع 255 | صفحه پایان 262

چکیده

 سابقه و هدف: مطالعه رفتار خانوارها در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها, در پیش بینی وضعیت سلامت جامعه از جایگاه مهمی برخوردار است. هدف این مطالعه بررسی اثر اموزش بر رفتار زنان خانوارهای تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی تدین و فامیلی شهر سمنان در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها بوده است. مواد و روش ها: در این مطالعه مداخله ای از نوع قبل و بعد, به ترتیب قبل و بعد از مداخله 253 و 255 خانوار با روش تصادفی خوشه ای انتخاب و اطلاعات با استفاده از پرسش نامه جمع اوری گردید. فعالیت های مربوط به مداخله شامل سخنرانی, نصب تراکت, توزیع پمفلت و چاپ مطالب اموزشی در روزنامه محلی بوده است. یافته ها: روغن جامد نباتی اولویت اول روغن مصرفی اکثریت خانوارها به ترتیب قبل و بعد از مداخله برای پخت غذاهای غیر سرخ کردنی, 56.4 درصد و 36.8 درصد و برای غذاهای سرخ کردنی 60.8 درصد و 32.7 درصد, بوده است. بعد از آموزش, استفاده از روغن مایع معمولی و نیز روغن مخصوص سرخ کردنی برای تهیه غذاهای غیر سرخ کردنی و سرخ کردنی افزایش نشان داده است(p<0.001) . بعد از مداخله, درصد خانوارهایی که هنگام تمیز کردن گوشت, چربی مرئی آنرا همیشه حذف نموده از 52 درصد به 62.5 درصد افزایش پیدا کرد(p<0.01) . بعلاوه, بعد از مداخله بردرصد افراد معتقد به مضر بودن روغن جامد نباتی افزوده شده است(p<0.028) . نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مداخله آموزشی می تواند در افزایش دانش و اصلاح رفتار خانوارها در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها موثر واقع شود. لذا اجرا و استمرار این برنامه ها باید مورد توجه سیستم بهداشتی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، بتول، قربانی، راهب، حقیقی، سعید، ایراجیان، غلامرضا، حبیبیان، حسین، صیادجو، سکینه، قضوی، سهیلا، کمال، شهین، و کلاهدوز، ماشااله. (1389). بررسی اثر آموزش بر رفتار زنان خانوار در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها. کومش، 11(4 (پیاپی 36))، 255-262. SID. https://sid.ir/paper/357598/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی بتول، قربانی راهب، حقیقی سعید، ایراجیان غلامرضا، حبیبیان حسین، صیادجو سکینه، قضوی سهیلا، کمال شهین، کلاهدوز ماشااله. بررسی اثر آموزش بر رفتار زنان خانوار در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها. کومش[Internet]. 1389؛11(4 (پیاپی 36)):255-262. Available from: https://sid.ir/paper/357598/fa

    IEEE: کپی

    بتول کریمی، راهب قربانی، سعید حقیقی، غلامرضا ایراجیان، حسین حبیبیان، سکینه صیادجو، سهیلا قضوی، شهین کمال، و ماشااله کلاهدوز، “بررسی اثر آموزش بر رفتار زنان خانوار در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها،” کومش، vol. 11، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 255–262، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357598/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button