مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جایگزینی جو با ضایعات ماکارونی بر تولید و ترکیب شیر در گاوهای شیرده

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 145

کلیدواژه

چکیده

 به منظور تعیین آثار جایگزینی جو با ضایعات ماکارونی در جیره کارهای شیرده بر ماده خشک مصرفی, تولید و ترکیب شیر, بازده تبدیل خوراک و قابلیت هضم ماده خشک و مواد مغذی تعداد 8 گاو هلشتاین (4 گاو شکم اول و 4 گاو چند شکم زاییده) در اواسط دوره شیردهی در قالب یک طرح مربع لاتین با دو مربع 4×4 و دوره های 21 روزه 16 روز عادت پذیری و 5 روز نمونه برداری) استفاده شدند. جیره های آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره های 2و3و4 بودند که به ترتیب حاوی 0, 15 و 30و 45 درصد ضایعات ماکارانی به جای جو بودند. جیره ها به صورت کاملا مخلوط تهیه شدند ودر 3 وعده روزانه در اختیار گاوها قرار گرفتند. در پایان دوره عادت پذیری, نمونه برداری از خوراک ومدفوع به منظور تعیین ماده خشک و قابلیت هضم ظاهری, از ادرار برای تعیین pH و از شیر برای اندازه گیری مقدار تولید, درصد چربی, پروتئین, لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر انجام شد. داده ها نشان دادند که در هیچ یک از صفات مورد بررسی در گاوهای شکم اول, چند شکم و کل گاوها, اختلاف معنی داری در بین جیره ها دیده نشد. مقدار ماده خشک مصرفی, تولید شیر و بازده تبدیل خوراک درتمامی سطوح جایگزینی, بهبود غیر معنی داری را نسبت به جیره شاهد نشان داد. از نظر درصد چربی, پروتئین وکل مواد جامد شیر نیز کاهش غیر معنی داری در سطوح 30 و 45 درصد جایگزینی نسبت به جیره شاهد دیده شد. نتایج نشان داد که استفاده از ضایعات ماکارونی در گاوهای متوسط تولید تا سطح جایگزینی 45 درصد به جای جو در اواسط دوره شیردهی, میتواند انرژی بیشتری را نسبت به جو برای گاوهای شیری فراهم آورد و تولید و ترکیب شیر را در حد سطوح قبل از جایگزینی نگه دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیخانی، مسعود، فلاح پور، امید، و قربانی، غلامرضا. (1383). تاثیر جایگزینی جو با ضایعات ماکارونی بر تولید و ترکیب شیر در گاوهای شیرده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(1)، 145-145. SID. https://sid.ir/paper/357628/fa

    Vancouver: کپی

    علیخانی مسعود، فلاح پور امید، قربانی غلامرضا. تاثیر جایگزینی جو با ضایعات ماکارونی بر تولید و ترکیب شیر در گاوهای شیرده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(1):145-145. Available from: https://sid.ir/paper/357628/fa

    IEEE: کپی

    مسعود علیخانی، امید فلاح پور، و غلامرضا قربانی، “تاثیر جایگزینی جو با ضایعات ماکارونی بر تولید و ترکیب شیر در گاوهای شیرده،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 1، pp. 145–145، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357628/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button