مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه سنگ آهک و صدف دریایی برای اصلاح pH خاکهای اسیدی زیر کشت چای

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 55

چکیده

 pH خاک, در سطح وسیعی از اراضی زیر کشت چای , خیلی اسیدی شده است(pH<4) .علل اصلی اسیدی شدن خاک این اراضی, شامل؛ بارندگی زیاد , آبشویی , مواد مادری اسیدی و استفاده طولانی از کودهای شیمیایی آمونیم دار است .pH خیلی اسیدی ,باعث کمبود و ایجاد سمّیت بعضی از عناصر غذایی, شیوع بیماری نماتد مولد زخم ریشه چای و کاهش عملکرد آن شده است . با توجه به اهمیت pH و مقدار مطلوب آن برای رشد چای ( 5/5-5 ) , افزایش pH این خاکها با استفاده از اصلاح کننده های مناسب و قابل دسترس ضروری بوده و از اهداف این تحقیق, رساندن pH به حد بهینه دراین خاکهاست .در این بررسی, کاربرد دو نوع ماده آهکی (سنگ آهک محلی و صدف دریایی ) برای تامین نیاز آهکی و افزایشpH خاک باغهای چای , مقایسه شده است .میزان ماده آهکی مورد نیاز, با استفاده از فرمول تجربی زیر, که توسط فوت (Foth-1984) ارایه شده, با قرار دادن pH مورد نظر و مقادیر CEC اندازه گیری شده , محاسبه و برآورد گردید و آزمایش به شکل فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. CEC-HSP3/0-187=24pH x بر این اساس, پودر سنگ آهک, با مقادیر 34/1, 69/2, 07/4 و 14/8 گرم و پودر صدف دریایی, با مقادیر 95/0 , 89/1 , 87/2 و 74/5 گرم در کیلوگرم خاک, به ترتیب برای رساندنpH موجود (5/3) به مقادیر 9/3 , 4/4 , 8/4 و1/6 اضافه و بعد از 1 , 2 , 3 و 6 ماه ,pH در خاک هر گلدان اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که هر دو اصلاح کننده,pH خاک را افزایش داده و در مدت حداقل یک و حداکثر شش ماه, به حد دلخواه می رساند و از این نظر, تفاوتی بین دو اصلاح کننده مشاهده نشد‍‍؛ مقدار اصلاح کننده مورد نیاز برای افزایش pH خاک سطحی ( cm 30-0 ) یک هکتار از این اراضی, از 5/3 به حدود 5 (به عنوان pH مطلوب), برابر 8 تن صدف دریایی و 12 تن سنگ آهک به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، رضا، و عزیزی، پیروز. (1381). مقایسه سنگ آهک و صدف دریایی برای اصلاح pH خاکهای اسیدی زیر کشت چای . علوم خاک و آب، 16(1)، 46-55. SID. https://sid.ir/paper/357637/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی رضا، عزیزی پیروز. مقایسه سنگ آهک و صدف دریایی برای اصلاح pH خاکهای اسیدی زیر کشت چای . علوم خاک و آب[Internet]. 1381؛16(1):46-55. Available from: https://sid.ir/paper/357637/fa

    IEEE: کپی

    رضا ابراهیمی، و پیروز عزیزی، “مقایسه سنگ آهک و صدف دریایی برای اصلاح pH خاکهای اسیدی زیر کشت چای ،” علوم خاک و آب، vol. 16، no. 1، pp. 46–55، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button