مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه عملکرد پنج رقم یونجه در شرایط شور

صفحات

 صفحه شروع 80 | صفحه پایان 90

چکیده

 با توجه به اینکه حدود 7200 هکتار از اراضی کشاورزی استان قم اختصاص به کشت یونجه دارد و از طرفی حدود 60 درصد از این اراضی با مشکل شوری مواجه هستند, اعمال مدیریت مناسب از جمله بکار گیری ارقام متحمل به شوری در این اراضی جهت دستیابی به بهترین شرایط تولید محصول ضروری به نظر می رسد. به منظور دستیابی به مناسب ترین رقم یونجه از لحاظ عملکرد علوفه در اراضی شور, این پژوهش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و پنج رقم یونجه در سه مزرعه از اراضی شور بخش قمرود استان قم با شوری های آب 5, 7 و 5/10 و شوری های خاک 4/7, 2/9 و 4/13 دسی زیمنس بر متر (عمق 25-0 سانتی متر) برای مدت سه سال اجرا گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که در شوری های متفاوت بین ارقام یونجه از نظر عملکرد کمی و کیفی علوفه و صفات مورفولوژیکی تفاوت وجود دارد. به طوری که با افزایش شوری میزان عملکرد کمی علوفه و صفات مورفولوژیکی کاهش می یابد. نتایج تجزیه مرکب هر مزرعه نشان داد که اثر سال برای صفات مورد بررسی معنی دار است. در مزرعه کاشی پور, سال 1379 با میانگین 78/57 تن علوفه تر و 06/17 تن در هکتار علوفه خشک و در مزرعه عابدینی, سال 1379 با 25/44 تن علوفه تر و سال 1380 با 06/43 تن علوفه تر و 04/15 تن در هکتار علوفه خشک بیشترین عملکرد را دارا بودند. با توجه به مقایسه میانگین ها می توان چنین نتیجه گیری نمود که از بین ارقام مورد مطالعه یونجه های یزدی و همدانی جزو, ارقام برتر بودند به طوری که در مزرعه کاشی پور یونجه یزدی با 18/44 و 13 تن و یونجه همدانی با 95/43 و 93/12 تن و در مزرعه عابدینی یونجه بمی با 02/36 و 65/11 تن و یونجه همدانی با 87/35 و 13/12 تن در هکتار به ترتیب بیشترین عملکرد علوفه تر و خشک را تولید نمودند و می توان از آنها به عنوان ارقام مناسب برای منطقه قم نام برد. از نظر صفات مورفولوژیکی در مزرعه کاشی پور, از نظر ارتفاع بوته, تعداد گره و فاصله میانگره یونجه رهنانی و در مزرعه عابدینی از نظر ارتفاع بوته یونجه رهنانی, از نظر تعداد گره یونجه سی ریور و از نظر فاصله میانگره یونجه همدانی جزء ارقام برتر بودند ولی تفاوت معنی داری بین ارقام مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button