مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه سطح خونی هورمون لپتین در بیماران چاق دیابتی و غیردیابتی

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: هورمون لپتین (Leptin) که اولین بار در سال 1994 توسط Friedman و همکارانشان از ژن Ob کشف شد, پپتیدی کوچک, با 167 اسیدآمینه و 16 کیلو دالتون وزن ملکولی می باشد که از بافت چربی ترشح می شود و دارای دو نوع رسپتور در هیپوتالاموس و دیگر بافتها مانند کبد, ماهیچه ها و روده می باشد. این هورمون با رسپتورهای مخصوص در هیپوتالاموس با مهار ترشح نروپپتید Y باعث کاهش اشتها می شود و از طریق دیگر با افزایش دادن میزان متابولیسم بدن میزان انرژی موردنیاز و در نتیجه میزان چربی بدن را کنترل می کند. هورمون انسولین نیز از طریق اثر روی راههای متابولیسمی نقش اساسی در تنظیم انرژی بدن و سوخت ساز بافتها دارد لذا رابطه این دو هورمون در تنظیم متابولیسم بدن مورد سئوال است و گزارشات متفاوت و متضاد در این رابطه منتشر شده است. در این مطالعه میزان خونی و رابطه بین این دو هورمون در بیماران چاق دیابتی و چاق غیردیابتی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفته است. روش بررسی: 32 بیمار چاق دیابتی و 32 بیمار چاق غیردیابتی با >30Kg.m2 BMI وارد مطالعه شدند و بعد از گرفتن اطلاعات لازم, یک نمونه خون ناشتا گرفته شد و میزان هورمون لپتین, انسولین و Hbalc و دیگر فاکتورهای لازم سنجش شد. نتایج: نتایج این مطالعه نشان می دهد که میزان لپتین در گروه چاق دیابتی و غیردیابتی بترتیب برابر µg.ml   11.8±21.8 و µg.ml  1.3±15.59 نشان داد و در مقایسه با افراد با وزن طبیعی یک رابطه مستقیم بین میزان لپتین خون و bmi نشان می دهند. نتایج بدست آمده همچنین نشان می دهد که یک ارتباط معکوس بین میزان هورمون لپتین و انسولین در گروه دیابتی چاق وجود دارد در حالی که در گروه چاق غیردیابتی این رابطه عکس است. نتیجه گیری: نظر به اینکه از یک طرف باعث شکستن مقاومت به انسولین در بافت ها می شود و از طرف دیگر ترشح انسولین باعث افزایش تولید هورمون لپتین در بافت چربی می گردد لذا ارتباط عکس بین این دو هورمون در گروه های دیابتی چاق و غیردیابتی چاق بیان کننده مکانیسم اثر متفاوت این دو هورمون می باشد که باید بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد.  

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محیطی اردکانی، جواد، افخمی اردکانی، محمد، و صدقی، هاجر. (1383). مقایسه سطح خونی هورمون لپتین در بیماران چاق دیابتی و غیردیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 12(2)، 9-14. SID. https://sid.ir/paper/357667/fa

    Vancouver: کپی

    محیطی اردکانی جواد، افخمی اردکانی محمد، صدقی هاجر. مقایسه سطح خونی هورمون لپتین در بیماران چاق دیابتی و غیردیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1383؛12(2):9-14. Available from: https://sid.ir/paper/357667/fa

    IEEE: کپی

    جواد محیطی اردکانی، محمد افخمی اردکانی، و هاجر صدقی، “مقایسه سطح خونی هورمون لپتین در بیماران چاق دیابتی و غیردیابتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 12، no. 2، pp. 9–14، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357667/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button