مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,813
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات سبوس گندم و بارهنگ بر قند خون ناشتا و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 89

چکیده

 در این مطالعه , تاثیر سبوس گندم و بارهنگ بر غلطت قند خون ناشتا و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی نوع 2 بررسی و مقایسه گردیده است.در یک مطالعه به صورت Cross over, وزن و متغیرهای قند خون ناشتا, کلسترول توتال , LDL و HDL در 14 بیمار تحت درمان با رژیم غذایی اندازه گیری شد. سپس بیماران به صورت تصادفی مکمل فیبر (12 گرم سبوس گندم یا بارهنگ ) را به مدت 3 هفته به رژیم غذایی خود اضافه نمودند. از بیماران درخواست شد به طور معکوس پس از 10 روز فاصله (Wash-out) میزان 12 گرم بارهنگ (یا سبوس گندم ) را به رژیم خود اضافه نمایند و در پایان وزن بیماران کنترل و آزمایش خون ناشتا جهت سنجش مجدد متغیرهای خونی به عمل آمد. فرم های یادداشت غذایی بیماران با استفاده از جدول ترکیبات غذایی آنالیز شد و برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تست غیرپارامتری Wilcoxon و برای مقایسه متغیرها قبل و پس از دریافت فیبر از آزمون t زوج استفاده گردید.در این مطالعه 14 بیمار دیابتی نوع 2 که 10 نفر از آنها زن و 4 نفر مرد بودند با محدوده سنی 45±1 سال وkg/m² 23±1.9=BMI شرکت داشتند. میزان LDL و HDL سرم قبل از مطالعه و بعد از مطالعه تغییر معنی دار داشت . مصرف سبوس گندم سبب افزایش HDL سرم گردید (p<0.01). همچنین مصرف بارهنگ سبب افزایش HDL (p<0.001) و کاهش LDL (p<0.02) گردید.به طور کلی می توان نتیجه گرفت که افزودن منابع فیبرهای غذایی به رژیم بیماران دیابتی , به ویژه اگر بخشی از آن به صورت محلول باشد , باعث کاهش LDL و افزایش HDL سرم می شود و می تواند در اصلاح اختلالات لیپیدهای سرم بیماران دیابتی موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوریان، مژگان ، فرقانی، بدرالملوک، و امینی، مسعود. (1381). مقایسه‌ اثرات‌ سبوس‌ گندم‌ و بارهنگ‌ بر قند خون‌ ناشتا و لیپیدهای‌ سرم‌ در بیماران‌ دیابتی‌ نوع‌ 2. گیاهان دارویی، 1(3)، 85-89. SID. https://sid.ir/paper/357686/fa

    Vancouver: کپی

    نوریان مژگان ، فرقانی بدرالملوک، امینی مسعود. مقایسه‌ اثرات‌ سبوس‌ گندم‌ و بارهنگ‌ بر قند خون‌ ناشتا و لیپیدهای‌ سرم‌ در بیماران‌ دیابتی‌ نوع‌ 2. گیاهان دارویی[Internet]. 1381؛1(3):85-89. Available from: https://sid.ir/paper/357686/fa

    IEEE: کپی

    مژگان نوریان، بدرالملوک فرقانی، و مسعود امینی، “مقایسه‌ اثرات‌ سبوس‌ گندم‌ و بارهنگ‌ بر قند خون‌ ناشتا و لیپیدهای‌ سرم‌ در بیماران‌ دیابتی‌ نوع‌ 2،” گیاهان دارویی، vol. 1، no. 3، pp. 85–89، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button