مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های موتانت برنج با استفاده از برخی از تجزیه های چند متغیره

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 124

چکیده

تنوع ژنتیکی 64 ژنوتیپ برنج از جمله 56 ژنوتیپ جهش یافته نسل M5 و 8 رقم شاهد با استفاده از تجزیه چند متغیره به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بررسی شد. مواد آزمایشی در فصل رشد 1393-1392 در مزرعه آزمایشی موسسه تحقیقات برنج ایران (RRII) در رشت, ارزیابی شدند. با توجه به ضرایب رگرسیون جزء و اثرات مستقیم مثبت و معنی دار تعداد خوشه در بوته و تعداد خوشه چه در خوشه می توان اظهار داشت که افزایش این صفات منجر به افزایش عملکرد دانه خواهد شد. دندروگرام تجزیه خوشه ای 64 ژنوتیپ برنج را در سه گروه اصلی قرار داد. حداکثر فاصله بین دسته دوم و سوم وجود داشت. بنابراین, ژنوتیپ های انتخاب شده از این گروه ها می توانند در برنامه های دورگ گیری مورد استفاده قرار گیرند. در تجزیه به مولفه های اصلی, اولین مؤلفه اصلی صفات ارتفاع بوته, طول میانگره, تعداد خوشه در بوته, طول خوشه, وزن خوشه, درصد باروری دانه, وزن صد دانه, عرض دانه و عملکرد دانه را در بر گرفت. مؤلفه اصلی دوم شامل تعداد روز تا گل دهی, تعداد خوشه چه در خوشه و تعداد دانه های پوک در خوشه بود. نمودار دو بعدی بر اساس دو مؤلفه اصلی اول اختلاف های ژنتیکی بین ژنوتیپ ها را نشان داد. تفاوت های زیاد بین 64 ژنوتیپ با استفاده از تجزیه کلاستر, توسط نمودار سه بعدی حاصل از سه مؤلفه اصلی اول نیز تا حدودی تأیید شد. در مجموع, ژنوتیپ های مورد مطالعه یک منبع غنی از تنوع ژنتیکی را نشان دادند که می توانند برای برنامه های اصلاح برنج مفید باشند. تلاقی های 53 × 39 و 62 × 11 با توجه به تفاوت زیاد بین والد های آن ها, برای دورگ گیری مناسب هستند. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، پیمان. (1397). تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های موتانت برنج با استفاده از برخی از تجزیه های چند متغیره. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 8(1 )، 111-124. SID. https://sid.ir/paper/357807/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی پیمان. تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های موتانت برنج با استفاده از برخی از تجزیه های چند متغیره. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1397؛8(1 ):111-124. Available from: https://sid.ir/paper/357807/fa

    IEEE: کپی

    پیمان شریفی، “تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های موتانت برنج با استفاده از برخی از تجزیه های چند متغیره،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 8، no. 1 ، pp. 111–124، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357807/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button